ПДП

''Станивуковић планира хаос, Дринић уништава доказе''

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 19:12

Драшко Станивуковић у изборној ноћи планира да изазове дестабилизацију, немире и хаос док његова десна рука Небојша Дринић уништава доказе који свједоче о њиховим приватним интересима и везама са тајкунима.

Тврде то Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић, кандидати који су се повукли са одборничке листе ПДП-а због Драшка Станивуковића. 

Станивуковић је, наводе у саопштењу, издао све и све подредио себи.  Много је, кажу, више оних који су, разочарани његовим понашањем дигли руке и отишли из ПДП-а без јавног обраћања. Упозоравају и да је Станивуковић, откако је постао свјестан пораза на изборима, ушао у фазу деструкције. 

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

Анчић и Мирошљевић Шестић откривају да већ данима траје очајнички покушај да се прикрију сви трагови и документи који би након окончања мандата могли бити предмет интересовања надлежних органа. Станивуковић и Дринић, наводе, спремни су да, зарад својих личних интереса, жртвују не само ПДП већ и безбједност и стабилност Бањалуке и Републике Српске. Постало је евидентно, кажу, да их нико не подржава у јавности, региону а ни унутар ПДП-а и саме опозиције. 

"Спреман је и да себи запали аутомобил или на други начин себе учини жртвом. Планира да у изборној ноћи изазове дестабилизацију Републике Српске, немире и хаос. Његова стратегија је јасна - искористиће сваки могући начин да у метежу преокрене пораз у своју корист, оптужујући за наводну изборну крађу. Сматрамо да је наша дужност да упозоримо јавност Бањалуке, Републике Српске, али и међународну заједницу на опасне потезе које Станивуковић планира, уколико избори не буду по његовој мјери. Небојша Дринић, у име Драшка Станивуковића, води акцију уништавања доказа који свједоче о њиховим приватним интересима и везама са тајкунима. Умјесто да се пред грађанима боре за што бољи резултат, они покушавају да обришу сваки траг сумњивих послова“, навели су у саопштењу Анчић и Мирошљевић Шестић.

Анчићева порука кружи мрежама: ''Пројектују се кандидати који ће проћи, спутавају се људи који раде''

Анчићева порука кружи мрежама: ''Пројектују се кандидати који ће проћи, спутавају се људи који раде''

Покушај - тако би се могло описати и саопштење Градског одбора ПДП-а. За све им, је по обичају, крив СНСД, па и АТВ. И док се у свом назови саопштењу баве свим и свачим ни у једном тренутку не демантују тврдње чланова њихове странке. Не демантује их ни лидер партије. Бранислав Бореновић на наше позиве намјерно се није јављао. Признао је то за федералне медије, исте оне који не пропуштају прилику да омаловаже Републику Српску. 

За разлику од њега потпредсједник странке, бар још, јавно, Игор Црнадак каже да коментар нема и да ништа не зна, што и не чуди јер га у кампањи нема.  Не чуде овакве оптужбе на рачун Станивуковића ни СНСД. Немогуће је заборавити како је искористио трагедију породице Драгичевић па и његов план о уласку у јавни сервис са плинском боцом. Све је то, упозоравају, опасна игра са којом би се требао позабавити и МУП. 

"По службеној дужности, ја мислим да институције Републике Српске прије свега мислим на Тужилаштво и мислим на МУП морају да реагују на информацију да се поједина документација склања, спаљује или шта већ не да би се склонили одређени докази“, каже генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић.

АТВ одговара Бореновићу: Немојте проблеме у партији скривати иза напада на нас

АТВ одговара Бореновићу: Немојте проблеме у партији скривати иза напада на нас

"Не би ме зачудило да у ноћи избора направи одређени хаос чак можда да направи неки пожар у Градској управи како би можда све оне доказе и оне у виду папира и оне у виду електронских записа кроз сервере уништио када види да је изгубио изборе ја се заиста бојим да је могуће и то“, каже предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

А у расулу ПДП-а очигледно ужива Јелена Тривић. Иста она која је странку скоро па направила од бивших ПДП-оваца. Дрвље и камење не престаје да баца на свог некадашњег другара и саборца Драшка Станивуковића. Тврди Тривићка и да се Драган Милановић прије неколико дана повукао из кампање ПДП-а. 

"Како је кренуло, у ПДП-у ће до избора остати само Станивуковић, Дрина Трећина и њихов потрчко Бранислав Бореновић“, навела је Јелена Тривић. 

Огласио се ПДП: О оптужбама ни ријечи, али се баве свим и свачим

Огласио се ПДП: О оптужбама ни ријечи, али се баве свим и свачим

И није Драган Милановић једини који избјегава трибине ПДП-а. Примјетно је да исто ради и Бојан Кресојевић. Очигледно им се самовоља Драшка Станивуковића нимало не допада. 

За разлику од њих Небојша Дринић у истој ужива. Постало је више него очигледно да је Дринић, познат као Дрина Трећина, постао миљеник Драшку Станивуковићу. Незванично, информације из ПДП-а говоре да је управо Дринић кренуо да сакупља своје присталице унутар странке како би он и Станивуковић смијенили Бранислава Бореновића са чела те странке и преузели вођство.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм