Пула

Брачни пар се отровао гљивама купљеним на пијаци

  • Извор: Дневник.хр
  • 27.10.2024. 18:22

Пар из Пуле се отровао печуркама , али не оним које су убрали у шуми, већ оним које су купили на локалној пијаци.

Мислили су да тако нешто не може да се деси пошто су печурке купили на штанду. Управо због тога су одлучили да подијеле своју причу како би упозорили друге да опреза никад доста.

– Купили смо печурке на пијаци на Веруди. Продавачица, која такође тамо продаје, рекла је мужу да су печурке. Печурке не беремо и не препознајемо – рекла је саговорница за Истра24.

Неколико сати након што су направили ручак са купљеним печуркама, Пуљанка је осјетила слабост, била је блиједа и није могла да дише. Недуго затим, њен муж је такође осјетио симптоме.

На Свету Петку убијено четворо људи, убица никада није нађен

На Свету Петку убијено четворо људи, убица никада није нађен

Позвали су хитну, која их је упутила да дођу у болницу и тамо им је дијагностикован мицетизам, познат и као тровање печуркама. Жена из ове приче имала је нешто јаче симптоме, док је њеног мужа спасила већа тјелесна маса и због тога је имао само слабије симптоме.

По изласку из болнице, нису се вратили на пијацу јер нису хтјели да улазе у непотребне расправе са продавачицом. Болница је одлучила да пошаље инспекцију на тржиште како би спријечила могуће више сличних случајева.

Поплава у Сахари – зелено језеро усред пустиње

Поплава у Сахари – зелено језеро усред пустиње

Незванично им је речено да је могуће да се у добре печурке непажњом “ушуња” само једна лоша, која није била много отровна, и да су имали среће.

У Комуналном предузећу надлежном за пијацу у Пули рекли су да нису упознати са случајем тровања. Навели су и да њихови продавци морају да имају комерцијалну гљиварску карту и да њихови производи морају бити свјежи и имати одговарајућу декларацију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:25 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:25 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 20:55 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.