Ужас у Хрватској

Мајка дошла у вртић по бебу и затекла је са подливима и модрицама

  • Извор: 24сата.хр
  • 23.10.2024. 19:58

Једна је мајка из Славонског Брода на Фејсбуку описала како је остала у шоку када је дошла по дијете у јаслице Д‌јечјег вртића Тинтилинић и затекла страшне повреде на д‌јететовој глави.

Родитељи су случај пријавили, а најављују и тужбу.

Наиме, тог дана је васпитачица обавијестила мајку Зринку Криштоф Михајловић да је њена 15-мјесечна кћерка заспала па да по њу може доћи касније него обично, али када је дошла, запрепастила се великом повредом и крвавим подливима на глави д‌јетета.

– Драги родитељи, супруг и ја желимо Вас обавијестити о инциденту у јаслицама д‌јечјег вртића који похађа наша кћерка стара 15 мјесеци. Дијете остаје у вртићу до пола 12 јер је у процесу прилагођавања, није лако прихватила вртић, још плаче, не спава, те одбија јести у вртићу – написала је у објави на свом Фејсбук налогу мајка.

Тог дана, каже мајка, довела је дијете у вртић у уобичајено вријеме као и сваки дан, те дошла по њу у пола 12, али васпитачица јој је рекла како је заспала, те да, ако хоће, може је оставити на спавању, на шта је она одговорила да може, и замолила да јој јаве када се пробуди да може доћи по дијете.

– Била сам изненађена, јер дијете до тог дана ниједанпут није заспало у вртићу. У времену од 7.15– 0.05, у групи од 20 д‌јеце јасличког узраста, била је присутна само једна васпитачица, друга је дошла у 10.05 као испомоћ из друге групе, јер је друга васпитачица која ради у јаслицама на боловању – написала је мајка.

Васпитачица која је преузела д‌јецу на спавању, каже мајка, звала ју је око 12.15 и рекла да се малена пробудила, а она је одмах дошла и преузела дијете.

Рокер доживио мождани удар: Менаџер моли за финансијску помоћ

Рокер доживио мождани удар: Менаџер моли за финансијску помоћ

– Шокирала сам се кад сам на десној страни главе д‌јетета вид‌јела велику повреду с крвавим подливима и модрицама са огреботинама, а крваву огреботину имала је и испод десног ока! На моје питање „шта је ово“, васпитачица је одговорила „да не зна ништа“, те противпитањем „шта је то“?, те ми је рекла да се обратим васпитачици из прве смјене – написала је она.

Како каже, њој тада није било ни до чега, уплашила се за своје дијете јер су повреде изгледале озбиљно.

– Узела сам дијете и одмах је одвела на Хитни пријем у Болницу гд‌је је, обављен преглед хирурга, те снимак кости главе, и на сву срећу, није дошло до прелома кости лобање, а због могућег крварења, прегледана је и од стране неурохирурга уз упуту о праћењу здравственог стања и понашања д‌јетета – написала је она.

Стравична саобраћајка у БиХ, има повријеђених

Стравична саобраћајка у БиХ, има повријеђених

Родитељи су о догађају обавијестили и директорку вртића и полицију, а допис су упутили и Градоначелнику.

– Сви од наведених су одмах предузели све радње у смислу утврђивања одговорности и пропуста, те смо од Градоначелника добили допис у којем, уз изразе саосјећања и жаљења због догађаја, стоји „да је д‌јечији вртић утврдио све околности о настанку догађаја и провео дисциплински поступак“, те се надаље у допису закључује „да је до инцидента дошло због организационог пропуста управе и недовољне пажње васпитачице. Надаље, радници д‌јечијег вртића нису поступили према прописаном протоколу, због чега их је управа д‌јечијег вртића дисциплински санкционисала – написала је она.

Пјевач из ''Звезда гранда'' претучен на улици, објављен снимак

Пјевач из ''Звезда гранда'' претучен на улици, објављен снимак

Јасно им је, како каже, да се пропусти могу догодити, али пропусти у смислу непоштовања прописаних протокола су недопустиви!

– Овај пут није дошло до озбиљних посљедица, можда идући пут неко друго дијете неће бити те среће! Драги родитељи, Ваше дијете у вртићу мора бити сигурно, окружено бригом и пажњом, ако примијетите било какву повреду Вашег д‌јетета, немојте то ћутке прихватати, реагујте, питајте, затражите одговоре… ми смо се увјерили да су одмах предузете све радње које за циљ имају спријечити да се овако нешто понови – написала је мајка.

Директорка вртића је потврдила тај догађај те рекла да су утврђени одређени пропусти.

Свједок на суђењу Миличевићу: Бирао је између пословног простора, стана и пара

Свједок на суђењу Миличевићу: Бирао је између пословног простора, стана и пара

– Они се тичу тога да у ДВ Тинтилинић није поступано складно Правилнику о раду и споменутом протоколу. Двјема васпитачицама изречене су мјере упозорења због тога што су починиле тежу повреду из радног односа. Друге надлежне институције укључене су у овај случај те из тог разлога не можемо откривати више информација – рекла је директорка Зорана Буторац.

(24сата.хр)

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм