У кафанама и на пијаци

Цијена српског специјалитета шокирала купце

  • Извор: Курир
  • 26.01.2025. 12:54

У јануарским зимским данима послије Богојављења многи грађани преферирају да поред меса једу и чувени српски специјалитет - пихтије. Њихова цијена ове године код домаћих произвођача и на пијаци креће се од 300 до чак 650 динара! У београдским ресторанима порција је јефтинија за 30 динара, док тањир на југу Србије у кафанама стоји већ од 150 динара па навише.

Тако, рецимо, у Скадарлији домаће пихтије са три врсте меса можете да поједете за 620 динара, док ако их узимате код продаваца на пијаци порција ће износити од 300 динара па навише.

Како се често одржавају и пихтијаде у којима учествују сви који желе да се такмиче у спремању овог традиционалног српског специјалитета, пихтије постају све траженије и цењеније на српском тржишту.

Цијене пихтија

400 грама 300 динара

800 грама 550 динара

1 килограм 600-650 динара

тањир 300 динара

500 грама - 400 динара

У већини месара у Београду још увијек се није појавио овај специјалитет, па се тешко и налазе, али зато по неписаном правилу ко први у понуди има, он диктира цијену. У другим крајевима Србије, тањир пихтија се креће између 150 и 250 динара у локалним кафанама. 

То колико ћете платити много зависи и од начина спремања овог српског специјалитета. Најјефтиније пихтије су са свињским папцима и кожуром, али ако се томе дода доста сувог меса и њихова вриједност је много већа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Енерго клуб (Р)

    ' '' ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије, те могућности стварања обновљивих извора и њихове одрживости. Доносимо ријечи стручњака и искуства инвеститора, причамо о развоју система, трендовима и успјешним пројектима, информишемо о најважнијим догађајима посвећеним енергетици.

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:55 Емисија: ПарлаТВмент (Р)

    ''' Нови ауторски формат дугогодишњег уредника и ТВ лица, Предрага Ћурковића, завириће у регионалне скупштинске сале, отвориће најактуелније теме, расвијетлити политичко-друштвена дешавања са свих меридијана и дати простор ставовима и чињеницама да се надмећу.