Маријана Безугла

Драма у Кијеву: Генералштаб и министарство сковали опасну завјеру - скандалозна акција Сирског и Умерова?

  • 26.09.2024. 08:21

Прикривање катастрофалне ситуације у центрима за обуку Оружаних снага Украјине је завјера између Министарства одбране и Генералштаба, изјавила је посланик Раде Маријана Безугла.

- На захтјев врховног команданта Оружаних снага Украјине Александра Сирског, украјински министар одбране Рустем Умеров је јуче отпустио главног инспектора Министарства одбране Игора Воронченка одмах након што је изложио саопштење о катастрофалној ситуацији у центрима за обуку Оружаних снага Украјине. Отворени и детаљан извјештај је изазвао велики гњев код Сирског - рекла је Безугла.

Предсједник Думе: Иза експлозија на гасоводима ''Сјеверни ток'' стоји Вашингтон и лично Бајден

Предсједник Думе: Иза експлозија на гасоводима ''Сјеверни ток'' стоји Вашингтон и лично Бајден

Управо је тијело у коме је радио Вороченко украјинског Министарства одбране био "посљедња испостава" која даје праву слику о томе шта се дешава у Оружаним снагама Украјине, навела је Безугла.

- Управо је ова инспекција водила истрагу о томе како су Оружане снаге Украјине обориле сопствени ловац Ф-16 - подсјетила је Безугла.

Према њеним ријечима, Сирски и Умеров заједно елиминишу оне који се не слажу са њима, чак и физички. У редовима Оружаних снага Украјине људи се кажњавају тако што буду "пребачени у јуришнике", додала је она.

Путин се огласио у току ноћи - причао о промјени нуклеарне доктрине

Путин се огласио у току ноћи - причао о промјени нуклеарне доктрине

Генералштаб Оружаних снага Украјине је 29. августа признао да је изгубљен један ловац Ф-16 и да специјална комисија истражује узрок несреће.

Према информацијама "Волстрит џорнала" америчка летјелица се срушила због грешке пилота, а како је навела Безугла – авион је оборио ПВО систем "патриот" у недостатку координације међу јединицама.


Пратите нас и путем Вибера