Руски предсједник

Путин се огласио у току ноћи - причао о промјени нуклеарне доктрине

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 26.09.2024. 07:43

У касном синоћном обраћању, руски предсједник Владимир Путин најавио је промјену руске нуклеарне доктрине.

Наиме, како пише Би-би-си, Путин каже да би Русија напад ненуклеарне државе коју подржава држава са нуклеарним оружјем сматрала “заједничким нападом”, што се може протумачити као пријетња употребом нуклеарног оружја у рату у Украјини.

У кључним ријечима у сриједу увече, руски предсједник је рекао да његова влада разматра промјену правила и предуслова око којих би Русија користила свој нуклеарни арсенал.

Србија упутила писмо генералном секретару УН због Дениса Бећировића

Србија упутила писмо генералном секретару УН због Дениса Бећировића

Украјина је ненуклеарна држава која добија војну подршку од САД и других нуклеарно наоружаних земаља.

Нуклеарни рат

Путиново обраћање долази у тренутку када Кијев тражи одобрење за употребу западних ракета дугог домета против војних локација у Русији.

Украјински предсједник Володимир Зеленски отпутовао је ове нед‌јеље у САД и требало би да се састане са америчким предсједником Џоом Бајденом у Вашингтону у четвртак, гд‌је се очекује да ће поменути захтјев Кијева бити на врху дневног реда.

Иран стоји иза покушаја убиства Трампа?

Иран стоји иза покушаја убиства Трампа?

Украјина је ове године продрла на руску територију и жели да гађа војне базе унутар Русије из којих се, како тврде, шаљу пројектили у украјинске градове.

Послије Путиновог обраћања, брзо је реаговао и званични Кијев. Шеф кабинета Владимира Зеленског, Андриј Јермак, изјавио је да “Русији не преостаје ништа друго него да уплаши свијет нуклеарним уцјенама”.

Пратите нас и путем Вибера