У Цезареји

Израел признао да је Хезболахов дрон погодио Нетанјахуову кућу, погођен прозор спаваће собе

  • Извор: Агенције
  • 22.10.2024. 17:05

Беспилотна летјелица која се инфилтрирала из Либана у суботу је ударила у зграду у Цезареји, за коју је у уторак откривено да је била резиденција премијера Бењамина Нетанјахуа.

Само неколико сати раније, високи званичник Хезболаха преузео је одговорност за напад дроном.

До сада је само или објављено да је дрон био лансиран према његовој кући, али није објављено да је ударио у зграду. Нетанјаху и његова супруга нису били присутни током инцидента.

Беспилотна летјелица је ударила у прозор спаваће собе у Нетанјахуовој кући. Због заштите беспилотна летјелица није продрла у кућу и настала је само вањска штета.

Дрон је пратио борбени хеликоптер који је идентификовао његову инфилтрацију из Либана до тренутка удара. Као резултат тога, аларми су се активирали у Глилоту и сјеверном Тел Авиву, иако апликација Хом Фронт Команд није издала никаква упозорења.

Два додатна дрона такође су ушла у израелски ваздушни простор из Либана, али су пресретнути на отвореним подручјима. Портпарол ИДФ-а изјавио је да је у току истрага у вези с ударом на зграду.

Како наводе израелски медији ради се о дрону "Ziyad 107", истог типа који је прошле седмице погодио израелску базу приликом чему је Израел признао погибију четворице војника.

Јоси Шели, генерални директор Канцеларије премијера, посјетио је Нетанјахуову резиденцију у Цезареји у недјељу. Придружили су му се директор Пореске управе Шаи Аранович и службеници Пореске управе на имовину како би процијенили штету проузроковану нападом, пренио је Кликс.


(Фото: Твитер)

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.