Америка

Кенеди: Глас за једног кандидата је глас за нуклеарни рат

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 13:44

Роберт Кенеди млађи наводи да би његов стриц, бивши предсједник САД Џон Кенеди, гласао за Доналда Трампа, а против неоконзервативаца који желе рат са Русијом преко Украјине.

"Ако желите да избјегнете нуклеарни рат, позивам вас да гласате за Доналда Трампа. Заправо, усудићу се да кажем да је глас за Камалу Херис - глас за нуклеарни рат", поручује Роберт Кенеди млађи, који је као независни кандидат одустао од предсједничке трке и подржао Трампа.

У објави на платформи "Икс", Кенеди упозорава да је бивши потпредсједник САД Дик Чејни, који подржава Камалу Харис, предводник неоконзервативаца који су изазвали рат под лажном оптужбом против Садама Хусеина да има оружје за масовно уништење, које никада није постојало.

Докторица Суботић за АТВ појаснила како се преноси менингитис

Докторица Суботић за АТВ појаснила како се преноси менингитис

У том рату погинуло је више од милион Ирачана, док су САД и њихови савезници изгубили 4.800 војника - напомиње Кенеди и наглашава да су САД и савезници "убили више Ирачана од Садама Хусеина".

Сада неки дијелови америчког неоконзервативног естаблишмента желе да испровоцирају Русију и изазову нуклеарни рат - сматра Кенеди и подсјећа да се Џон Кенеди супротставио таквим плановима америчког војног комплекса шездесетих година 20. вијека.

Када је убијен, успјели су да гурну САД у вијетнамски рат и то опет лажима о нападима на ратне бродове. Никаквих напада у Тонкин заливу није било. Али је до рата ипак дошло.

"Русија је највећа нуклеарна сила на свијету. Има много више нуклеарног оружја од САД, а многа од њих су боља од најбољег америчког оружја" - наводи Роберт Кенеди млађи.

Према његовим наводима, свијет "никада није био ближи нуклеарном рату у пуном обиму".

Најављена једнократна помоћ пензионерима

Најављена једнократна помоћ пензионерима

Он је позвао Американце да замисле да неко подржава мексичку војску да гађа САД далекодометним оружјем.

"Да ли би САД одговориле нападом на Русију? Било би право чудо ако не бисмо" - закључио је Кенеди, алудирајући на позиве да се Украјини да оружје којим би гађала Русију.

Пратите нас и путем Вибера