Вашингтон

Нађена олупина војног авиона који се срушио у САД

  • Извор: Б92
  • 17.10.2024. 14:04

Америчка Ратна морнарица је лоцирала олупину борбеног авиона који се у држави Вашингтон, на сјеверозападу САД, срушио током рутинског лета над планинским тереном.

Оба члана посаде авиона се воде као нестали.

Млазњак ЕА-18Г Гроулер (Growler) из ескадриле за електронске нападе срушио се у уторак поподне у близини планине Рајнијер.

Потрага је обављена хеликоптерима јер је мјесто пада неприступачно за моторна возила те ће истражитељи доћи пјешице.

Претрага је по кишном и облачном времену, а очекује се и сијнег.

Званичници Ратне морнарице су рекли да не знају да ли су два члана посаде успјела да се катапултирају прије пада, што је и даље под истрагом.

"ЕА-18Г Гроулер представља најнапреднију технологију у ваздухопловном електронском нападу и представља прву линију одбране Ратне морнарице у непријатељским окружењима", саопштила је њена команда.

Гроулер има уређаје за електронско ратовање, користи се од 2008. године и кошта око 67 милиона долара. У посљедњих 15 година, дејствовао је широм свијета подржавајући велике акције, саопштила је Ратна морнарица. У том авиону оператер електронике сједи иза пилота.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.