Руски амбасадор у УН

Небензја открио који је услов да Русија заврши специјалну операцију

  • 25.09.2024. 07:32

Русија ће наставити специјалну операцију у Украјини уколико Запад не дозволи да се кијевски режим смјени мирним путем, рекао је руски амбасадор у УН Василиј Небензја на сједници Савјета безбједности.

„Увијек смо се са поштовањем односили према Украјинцима, то је братски народ, са којим имамо нераскидиве историјске везе… Али, ако Запад не дозволи да се спасемо од тог канцера који представља кијевски режим, на миран начин… наставићемо специјалну операцију све дотле док њени задаци не буду испуњени војним путем“, упозорио је Небензја.

Он је нагласио да је Русија увијек била спремна да живи у миру са Украјином све док од ње нису направили неонацистичку русофобску државу с планом уласка у војни блок НАТО.

Трамп: Уколико побиједим, промијенићу америчку политику према Украјини

Трамп: Уколико побиједим, промијенићу америчку политику према Украјини


Руски дипломата је позвао Кијев да што прије прихвати реалне параметре за дугорочно рјешавање кризе а не да клизе у нереалистичне „планове побједе“.

Подсјетимо, Владимир Зеленски се претходно у обраћању на Генералној скупштини УН, изјаснио против преговора са Русијом у циљу рјешавања украјинске кризе и поново се заложио да његова „формула мира“ буде основа за решавање сукоба.

Како је додао, Украјина је у условима диктатуре Зеленског спремна да се угуши у крви и да гурне свијет у трећи свјетски рат.

„Украјина је, уз неонацистички режим, постала диктатура једног човјека, спремна да у циљу очувања власти и слијепог праћења Запада не само да угуши земљу у крви него и да као жртву принесе све младе Украјинце који нису успјели да побјегну из земље и да гурну свијет у трећи свјетски рат“, нагласио је Небензја.

Украјински сукоб се неће завршити а да кршење права рускојезичног становништва Украјине не буде елиминисано.

Руси куцају на врата 'града тврђаве' у Украјини

Руси куцају на врата 'града тврђаве' у Украјини

„Праведно и одрживо рјешење украјинске кризе није могуће а да се не уклоне основни разлози због којих је и избила криза, а то је , прије свега, кршење права становништва које говори руски језик“, констатовао је он.

Зеленски тражи од Запада да подигне улог

Према ријечима руског амбасадора, Зеленски је дошао на Генералну дебату у УН како би убиједио Запада да се подигну улози у сукобу.

Бајден: Нећемо одустати од подршке Украјини

Бајден: Нећемо одустати од подршке Украјини

„И ево га овдје, у Њујорку, поново моли и поново покушава да убиједи Запад да подигне улог у сукобу с Русијом и да гура у смрт своју дјецу и тако постане директни учесник сукоба с нуклеарном државом“, навео је он.

(Спутњик)

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.