Велика побједа на помолу

Нове вијести са фронта! Русија избацује Украјину и из овог града!

  • 15.10.2024. 14:00

Руске снаге заузеле су већ више од двије трећине територије града Торецка, изјавио је шеф ДНР Денис Пушилин у програму телевизијског канала "Соловјов лајв".

- Наши војници корак по корак напредују кроз насељено мјесто, већ је више од двије трећине насељеног мјеста сигурно ослобођено — можда чак и више током протекле ноћи. Момци херојским напорима избацују непријатеља из вишеспратница и настављају напредовање - рекао је он.

Пушилин је истакао да су руски борци сада ослободили више од 70 процената Торецка, али непријатељ наставља да пребацује резерве из Константиновке.

Словачки европосланик: У Европи сви схватају да Украјина губи

Словачки европосланик: У Европи сви схватају да Украјина губи

- Када је ријеч о интензитету борбених дејстава, често се дешава, посебно приликом ослобађања високих зграда, да се наши одреди налазе у једном улазу вишеспратнице, док се непријатељ још увијек налази у суседном улазу. Али корак по корак наши борци истискују непријатеља - додао је он.

Према ријечима шефа ДНР, у граду остаје најмање хиљаду цивила, од којих многи нису жељели да напусте своје домове и чекају да се нормализује миран живот. Наравно, тренутно је њихова евакуација у сигурна подручја отежана. Али, колико је могуће, наши војници им пружају сву неопходну помоћ. Разумијемо да ће ово насеље у блиској будућности бити ослобођено, чекамо вијести од Министарства одбране - навео је Пушилин.

Град духова - Ово је тренутно најопаснији фронт у Украјини, Руси надиру

Град духова - Ово је тренутно најопаснији фронт у Украјини, Руси надиру

Према извјештају Министарства одбране, у протекла 24 сата јединице групације "Центар" побољшале су позиције на предњој линији, нанијеле ударце формацијама седам украјинских бригада и одбиле девет противнапада. ОСУ су у тим борбама изгубиле око 465 војника, борбено оклопно возило Кирпи турске производње, четири аутомобила, хаубицу Д-30 и противтенковски топ "Рапира".

Торецк је снажно утврђење са развијеном жељезничком мрежом, гдје су се украјински борци учврстили још од 2014. године. Управо одатле се редовно гранатира Горловка — један од највећих градова ДНР-а.

Сијарто: Мађарска неће давати средства у фонд ЕУ за помоћ Украјини

Сијарто: Мађарска неће давати средства у фонд ЕУ за помоћ Украјини

Заузимање града олакшаће снабдијевање руских снага путем дионице пута Доњецк — Горловка — Артемовск, а такође ће омогућити да се угрози непријатељска групација у Клешчејевки нападом с леђа. Поред тога, одатле се може развијати напредовање према сјеверозападу — ка Константиновки.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.