Рано гласање

Оборен рекорд: Ево колико људи је већ гласало на предсједничким изборима у Америци

  • Извор: Агенције
  • 24.10.2024. 11:37

Готово 25 милиона бирача искористило је досад могућност раног гласања на предсједничким изборима у САД, било да су гласали лично или путем поште.

Неколико савезних држава, укључујући кључне државе попут Сјеверне Каролине и Џорџије, поставиле су рекорде првог дана раног гласања прошле недјеље.

Демократска предсједничка кандидаткиња Камала Харис рекла је у сриједу пред градском управом у Пенсилванији да ће се њена администрација разликовати од администрације предсједника Џозефа Бајдена док је републикански кандидат Доналд Трамп водио кампању у Џорџији.

Американац објаснио како је његова земља себи 'скочила у стомак': Губимо

Американац објаснио како је његова земља себи 'скочила у стомак': Губимо

Пенсилванија и Џорџија су међу седам држава које ће одлучити ко ће побиједити на предсједничким изборима, а оба кандидата ће вјероватно провести велики дио својих кампања посјећујући ова мјеста, преноси Ројтерс.

"Гласање у Џорџији је рекордно. Гласови у свакој држави су, искрено, на рекордном нивоу. Радимо веома добро и надамо се да ћемо поправити нашу земљу“, рекао је Доналд Трамп на једном вјерском скупу у Зебулону у Џорџији.

Банке укидају један намет, комшије прве повукле потез

Банке укидају један намет, комшије прве повукле потез

Са друге стране, Камала Харис је синоћ поручила да ће се њена администрација, у случају побједе, разликовати од оне Џозефа Бајдена. 

"Моја администрација неће бити континуитет Бајденове администрације. Унијећу своје идеје и искуство. Ја представљам нову генерацију лидерства", поручила је она.

Предсједнички избори у САД одржавају се 5. новембра, а према најновијој анкети коју су спровели Ројтерс/Ипсос, Камала Харис тренутно има подршку од 46 одсто и води са три процентна поена у односу на Трампа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм