Француска

Отишао на трансплантацију браде па се убио - откривена језива тајна

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 19:51

Француз Матје Вижије Латур (24) у марту је отпутовао у Турску како би помоћу трансплантације добио гушћу браду, али је убрзо све кренуло по злу и четири мјесеца касније он се убио у својој соби.

Жак Вижије Латур, његов отац, одлучио је да у јавности објави слике и исприча несрећну причу како би помогао другима и спријечио да се овако нешто поново деси.

Матјеу је у Истанбулу урађена трансплантација која није успела и остао је без косе, а брада га је пекла. Платио ју је 1.300 евра, што је петоструко мање него у Француској.

Пазите се: Грађани БиХ опет на мети превара

Пазите се: Грађани БиХ опет на мети превара

Након неуспјеле интервенције био је психички непрепознатљив. Оболио је од дисморфије, менталног поремећаја које проузрокују да особа буде толико усредсређена на ману на свом лицу или тијелу да јој то изазива емоционалну бол и омета је у обављању свакодневних активности. Због тога је и окончао свој живот.

Испоставило се да је хирург који је радио трансплантацију заправо агент за некретнине, упркос томе што је Матје изабрао клинику које је одобрило Министарство здравља у Турској.

Породица је два мјесеца тражила љекара који би могао да поправи ову неуспјелу процедуру, али није успјела да га нађе у Француској. Матјеов отац каже да се много чешао и да га је све пекло дању и ноћу.

У Белгији, Жан Девроа је љекар специјализован за трансплантацију косе већ 25 година. Он је преузео бригу о младићу и открио да су длаке расле право, као јежу. Матје је себе видио много горе него што је то била реалност јер је патио од дисморфије и пострауматског шока.

У Сурдулици проглашена епидемија, афричка куга се шири

У Сурдулици проглашена епидемија, афричка куга се шири

"Видио сам много горе, ужасне ствари. Били смо у процесу исправљања штете, али је главни разлог његове муке осјећај да га је преварила клиника", открио је Девроа.

Отац несрећног студента контактирао је медије како би спријечио да се нешто слично више икада догоди и да ода почаст преминулом сину, преноси "Франс инфо".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм