Русија

Породица за вечеру спремила кнедле, сви завршили у болници: Четворо дјеце преминуло

  • Извор: Телеграф
  • 23.09.2024. 14:16

Четворо дјеце из једне породице у региону Краснојарска у Русији, преминуло је у истом дану након што су претходно јели кнедле са пилетином.

Родитељи и дјеца, старости 6, 11, 12 и 13 година, отишли су у суботу ујутру код љекара, жалећи се на мучнину и повраћање. Тада су рекли да су вече прије јели кнедле са пилетином, које је мајка купила у оближњој радњи.

Љекари су одлучили да их све хоспитализују, а убрзо је најмлађој дјевојчици и њеном брату (13) нагло позлило и убрзо су преминули. Тада су родитеље и друго двоје дјеце хитно превезли у другу болницу, гдје је на крају преминуло и друго двоје дјеце, усљед наглог погоршања стања.

Чиме се служе Станивуковићеви портали - само он није крив за гужву?

Чиме се служе Станивуковићеви портали - само он није крив за гужву?

Мајка, која је трудна се петим дјететом, и отац су у стабилном стању.

Током истраге установљени су пропусти у продавници гдје је мајка купила кнедле, али су инспектори и у кући гдје је породица живјела пронашла бројне хемикалије, антибиотике за животиње и друге супстанце, чији састав и поријекло није познато.

"Из стана породице изнијети су прехрамбени производи, растресита, свијетла супстанца у кеси без ознака, која се налазила у орману у кухињи, као и антибиотик за стоку који је чуван у фрижидеру. Пестициди за биљке, који су пронађени на поду се прегледају“, навело је тужилаштво.

Иначе, родитељи су рекли да је у кући у петак био посипан инсектицид, али да су се дјеца играла напољу у вријеме док је вршена дезинсекција. Мајка је рекла да је почела да спрема вечеру тек када су се дјеца вратила у кућу.

Жустре расправе, сумњиви документи и крај маратонског испитивања

Жустре расправе, сумњиви документи и крај маратонског испитивања

Мајка је рекла и да није ништа ново од састојака додавала приликом кувања.

Полиција сада истражује да ли је храна из радње била затрован, да ли су можда неке хемикалије дошле у контакт са храном у тренутку кувања, или је нешто треће утицало на стање дјеце.

Први налази обдукције показали су да је узрок смрти "токсични ефекат непознате супстанце", пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.