Избори

Роберт Кенеди Млађи: Глас за Камалу Харис је глас за нуклеарни рат!

  • 24.10.2024. 23:57

Ако желите да избјегнете нуклеарни рат, позивам вас да гласате за Доналда Трампа. Заправо, усудићу се да кажем да је глас за Камалу Харис, глас за нуклеарни рат, поручио је Роберт Кенеди Млађи који је као независни кандидат одустао од предсједничке трке и подржао Трампа.

У објави на Иксу, Кенеди је навео своје разлоге за овакав позив.

Бивши потпредсjедник Дик Чејни, који је подржао Харисову, предводник је неоконзервативаца који су изазвали рат у Ираку гдје су, први пут у историји, САД без разлога напале земљу како би спријечиле Садама Хусеина да употреби оружје за масовно уништење - које никада није постојало, рекао је Кенеди Млађи.

Он је подсјетио да је у том рату погинуло више од милион Ирачана, док су САД и њихови савезници изгубили 4800 војника. "Убили смо више Ирачана од Садама Хусеина", рекао је Кенеди Млађи.

Кенеди је оптужио Чејнија и неоконзервативце да су фабриковали доказе и лагали зато што су жељели рат. Баш као што сада неки дијелови америчког неоконзервативног естаблишмента желе да испровоцирају Русију и изазову нуклеарни рат.

Он је подсјетио да се Џон Ф. Кенеди супротставио таквим плановима америчког војног комплекса 1960-их. Када је убијен, успјели су да гурну САД у Вијетнамски рат, опет лажима о нападима на ратне бродове. Никаквих напада у Тонкин заливу није било. Али је до рата ипак дошло.

Предизборна анкета: Једна ствар посебно коштала Камалу Харис предности, Трамп води

Предизборна анкета: Једна ствар посебно коштала Камалу Харис предности, Трамп води

Данас, наводи Кенеди Млађи, не само да дио наше војне и обавјештајне служе жели рат, већ желе рат са Русијом преко Украјине.

"Русија је највећа нуклеарна сила на свијету", упозорио је он. Има много више нуклеарног оружја од САД и многа су боља од најбољег америчког, додао је.

Кенеди Млађи је подсјетио да је Џозефу Бајдену мало недостајало да дозволи Украјинцима да користе америчко оружје на руском тлу, због чега је Москва промијенила закон како би могла да на такав напад одговори нуклеарним оружјем. "Свијет никада није био ближи нуклеарном рату у пуном обиму", рекао је Роберт Кенеди Млађи.

Он је позвао Американце да замисле да неко подржава мексичку војску да гађа САД далекодометним оружјем. "Да ли би САД одговориле нападом на Русију? Било би право чудо ако не бисмо."

Кенеди Млађи је за Харисову рекао да нема искуства у спољној политици. Њене непријатељске, незналачке опаске и коментари на рачун Русије су веома узнемирујуће и доказ да би била савршена марионета у рукама оних који желе овај рат, упозорио је.

Кампања се заоштрава: Трамп поручио Харисовој да има ''изопачен ум''

Кампања се заоштрава: Трамп поручио Харисовој да има ''изопачен ум''

"Не треба нам предсједница која је толико слаба да мора да доказује своју снагу америчком народу жртвујући живот америчких војника стационираних у иностранству", рекао је Кенеди Млађи.

Кенеди је рекао и да би, да је Џон Ф. Кенеди данас жив, он подржао Доналда Трампа, који је рекао да ће ријешити сукоб у Украјини.

"Мој стриц је рекао да је најважнија коју можемо да урадимо та да разговарамо са противницима", рекао је Кенеди Млађи и закључио: "Глас за Камалу Харис је глас за Дика Чејнија, који је лагао да би покренуо рат у ком је више од милион људи страдало."

"Нуклеарни рат данас значио би милијарде умрлих", рекао је Кенеди Млађи и подсјетио на студију која је показала да би трећи свјетски рат трајао свега 73 минута и да би за то вријеме 5,8 милијарди људи умрло. "А они који би преживјели, завидјели би мртвима."

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм