На мети три базе

Спрема се одговор Ирана: Планирају да нападну балистичким ракетама?

  • 01.10.2024. 18:04

Велики ирански напад на Израел догодиће се у наредних 12 сати и биће усмјерен на три војне ваздухопловне базе и штаб обавјештајних служби у близини Тел Авива, пишу медији.

Објекти ће вјероватно бити нападнути вечерас коришћењем беспилотних летјелица, балистичких и крстарећих пројектила, пише Њујорк тајмс.

Колико људи, новца и оружја има израелска, а колико либанска војска?

Колико људи, новца и оружја има израелска, а колико либанска војска?

Си-Ен-Ен јавља да је напад иранских балистичких ракета на Израел неизбјежан, те да је Америчка амбасада издала је упозорење својим запосленима, наређујући им да се врате кући и "потраже склонише".

''Шеф иранске јединице задужене за борбу против Израела је агент Мосада?''

''Шеф иранске јединице задужене за борбу против Израела је агент Мосада?''

Раније је један високи функционер Бијеле куће изјавио да Сједињене Државе имају информације да се Иран спрема ускоро покренути напад балистичким пројектилима против Израела. Неименовани функционер је такође упозорио да би директни напад Ирана на Израел имао "озбиљне посљедице".

Портпарол израелске војске Даниел Хагари каже да Израел у овом тренутку није идентификовао никакву ваздушну пријетњу из Ирана, али да помно "скенирају небо".

Како је Израел заслужан за оснивање Хезболаха

Како је Израел заслужан за оснивање Хезболаха

САД предвиђа да би надолазећи напад Ирана на Израел могао бити сличан опсегу и размјеру као онај у април. У том нападу Иран је тада лансирао вал беспилотних летјелица и пројектила према Израелу као одмазду за израелски напад на ирански дипломатски комплекс у Сирији. Више од 300 пројектила — укључујући око 170 беспилотних летјелица и преко 120 балистичких пројектила — испаљено је према Израелу.

Снимљен тренутак када су Израелци упали у Либан

Снимљен тренутак када су Израелци упали у Либан

Како су тада навели из израелске војске, “99 одсто” њих су пресрели су израелски системи ваздушне одбране и његови “партнери”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)