Амбасада Русије

''Узалудни покушаји да се Русија застраши и подвргне притисцима''

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2024. 19:52

Амбасада Русије у Берлину изразила је забринутост због позива њемачких владиних агенција и појединих политичара јавности да се припреми за могући рат са Русијом.

"Руска страна је изузетно забринута због неконструктивне реторике представника њемачке владе и безбједносних служби и појединих политичара, који позивају на припрему за рат са Русијом као да је неизбјежан", наводи се у саопштењу.

Из руске Амбасаде истичу да ова "вјештачки распламсана хистерија", заједно са наводима о такозваним "хибридним пријетњама" из Русије, резултира убрзаном милитаризацијом Њемачке и појачаним испорукама оружја и војне опреме Украјини.

"Русија досљедно брани своје виталне интересе и наставиће то да чини. То ће морати да се узме у обзир. Русија никоме не пријети и не одбија дијалог. Међутим, покушаји да се наша земља застраши и примора да се подвргне притисцима су узалудни", наводи се у саопштењу.

Шеф њемачке спољне обавјештајне службе Бруно Кал рекао је раније да би Русија могла да нападне НАТО до 2030. године.

Коментаришући ту изјаву, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Русија никада није кренула ка НАТО-у својом војном инфраструктуром, али да је обрнути процес евидентан.

Кремљ је више пута негирао да има било какве планове да нападне било коју од земаља НАТО-а.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је америчком новинару Такеру Карлсону у интервјуу у фебруару да реторику о наводној руској пријетњи злоупотребљавају западне владе како би скренуле пажњу становништва са домаћих проблема. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 12:55 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица