Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer se lako priprema, puni, a sastojci nisu skupi.
Obično je napravimo previše, pa imamo rusku salatu danima u frižideru.
Morate biti oprezni, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste koristili – neke se prave sa šunkom, neki sa piletinom, a tu je i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.
Prvo, ne ostavljajte je na stolu nakon što su se svi poslužili, uvijek je vratite u frižider. Mnogi griješe da rusko jelo samo pokriju folijom, što znači da u to jelo mogu da dospiju mikroorganizmi iz drugih namirnica u frižideru.
Rusku salatu uvijek treba čuvati u frižideru u dobro zatvorenoj posudi, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu.
Negdje ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali vam savjetujemo da je čuvate na temperaturi od oko četiri stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, kako bi bila potpuno bezbjedna.
(Najžena)