Izvor:
Krstarica
04.07.2025
08:12
Komentari:
0Konačno smo dočekali sezonu paradajza, krastavca i ljetnjeg povrća. Bilo da volite da ih jedete svježe ili u salati, vjerujemo da najviše volite kada na pijaci ili u nekom od marketa kupite pravi sočan paradajz.
У маркетима избор често није велики. Међутим, на пијаци је ситуација потпуно другачија и зато је важно да знате како да изаберете добар парадајз.
Оне мало искусније домаћице знају како се то ради, а знање преносе и на нас, па тако неће бити грешке при бирању овог преукусног и освјежавајућег поврћа.
Прије свега, обавезно увијек бирајте онај парадајз који је на дну увучен или раван. Никако онај који је шиљат и који има „чашицу“. Ово не важи за посебне сорте као што је „волујско срце“. У таквим случајевима је то сасвим у реду.
Такође, бирајте плодове који нису исти. Штавише, пожељно је да имају неки фелер, бразду или нешто тог типа, јер то значи да је парадајз природан и да не долази из неког пластеника.
Парадајз који је добар за јело има наборе, мало је квргав, асиметричан и различитих димензија. Плодови никако не могу бити исти и изгледати као да су сишли са фабричке траке. Знак да је свјеже убран парадајз су листови који стоје уз петељку жућкасто – браонкасте боје.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu