29.04.2025
08:13
Komentari:
0Kombinacija pirovog brašna i raznih orašastih plodova stvara hljeb koji je istovremeno hrskav izvana i bogat iznutra - prava senzacija za nepce.
Али, овај хљеб није само укусан - он је и одличан савезник у здравијем начину исхране. Орашасти плодови садрже здраве масти и протеине који доприносе дужем осјећају ситости, што га чини идеалним избором за све који желе уживати у оброцима, а истовремено регулисати апетит и унос калорија.
500 g пировог брашна (тип 630)
1 пакетић сухог квасца (7 g)
10 g соли
5 g агавиног сирупа (или меда)
300 ml млаке воде
100 g сјецканих орашастих плодова (нпр. ораси, љешњаци, бадеми, бразилски орашчићи)
30 g сунцокретових сјеменки
30 g бундевиних сјеменки
У већој посуди помијешајте пирово брашно, сухи квасац, со и агавин сируп. Додајте млаку воду и умијесите глатко тијесто.
Умијешајте орашасте плодове и сјеменке, добро их распоредите по тијесту.
Покријте крпом и оставите да тијесто одмара на топлом мјесту око један сат - док се не удвостручи.
Загријте рерну на 200°C (горње/доње гријање). Тијесто премијесите на побрашњеној површини, обликујте у округли хљеб и ставите на лим с папиром за печење.
Пеците 30–35 минута, док не добије златносмеђу боју. Охладите на решетки, савјетује "НовиЛист".
Najnovije
Najčitanije
11
03
11
00
10
55
10
51
10
47
Trenutno na programu