Ekipa „Kuhinjice“ danas za vas pravi njoke u grašku sa piletinom.
Odličan i lagan recept za vaš sutrašnji ručak.
U video prilogu možete postupak pripreme.
Potrebno vam je:
• 250 gr pilećeg bijelog mesa
• Maslinovo ulje
• 600 gr graška
• 300 ml bujona
• 450 gr njoka
• 120 gr parmezana
• So, biber
Postupak pripreme:
Pileće meso isjecite na komade. U šerpu uspite maslinovo ulje i stavite da piletinu da se kuva. Kad se skuva, piletinu izvadite i u istu šerpu stavite grašak. Dodajte bujon. Dio graška izvadite i izblendujte, a u ostatak stavite piletinu. Miješajte kašikom. Dodajte njoke.
Izblendani grasak dodajte u šerpu, a potom i parmezan. Sve izmješajte, posolite i pobiberite.
Kad jelo bude gotovo, servirajte ga u tanjir. Možete dodati parmezan na kraju.
Prijatno!