Izvor:
Krstarica
28.02.2024
15:16
Komentari:
0Iako mnogi recepti započinju sa dinstanjem luka, malo ga ko uživa u sjeckanju istog. Zbog toga često pribjegavamo korišćenju raznih aparata za sjeckanje povrća, međutim kada se radi o maloj količini luka ipak ćemo to radije ručno uraditi.
Једна жена је на друштвеној мрежи ТикТок показала и како да то урадимо на најбржи могући начин. Линдзи за своју технику сјецкања лука каже да је „једина логична“, а њен је видео прегледан више од 2 милиона пута.
– Хтјела сам да вам покажем како ја сјецкам лук, многима се чини да је ово чудан начин, али мени је само тако логично – рекла је она.
Како објашњава, прво је потребно ољуштити лук, а потом равно исјећи горњу страну, док се на доњој страни (при коријену) лук остаје цијели.
– Затим га зарезујете од врха до дна; окрећете га и зарежете па оставите центиметар размака и опет зарежете, итд., водећи рачуна на размак између засијецања, тако да поврће остане у једном комаду – објаснила је, као што неки сијеку наранџу.
– Зашто би га ико сјецкао другачије – каже она у видеу.
– То није чудно, то је генијално – само је један од коментара, а многи други су закључили да су заправо цијели живот погрешно сјецкали лук.
Najnovije
Najčitanije
20
16
20
14
20
12
20
03
19
55
Trenutno na programu