08.06.2025
16:48
Komentari:
0Kada temperature porastu, tražimo jela koja su jednostavna, lagana i osvježavajuća – baš poput ovog recepta za punjeni paradajz. Idealno za lagani ručak, večeru ili predjelo koje možete poslužiti i gostima, a gotov je za manje od 15 minuta.
Главна звијезда рецепта је парадајз – зрео, сочан и мирисан, пуњен кремастом мјешавином домаћег сира, младог лука и павлаке, уз додатак свјежег биља које даје посебан медитерански шмек.
Не само да је укусан, него и визуално привлачан – што га чини савршеним за љетне трпезе, пикнике, па чак и доручак у башти.
Састојци:
Припрема:
Оперите парадајзе, одрежите им горњи дио (као поклопац) и пажљиво их издубите кашичицом. Посолите унутрашњост и оставите да се оциједе неколико минута док припремате фил. У здјели помијешајте сир, павлаку, ситно насјецкан млади лук, со, бибер и свјеже зачинско биље по жељи. Пажљиво напуните парадајзе припремљеном смјесом.
Вратите им поклопце или их поспите додатно сјецканим першуном. Оставите у фрижидеру 10-15 минута прије сервирања за пун љетни ефект.
Послужите уз кришку интегралног хљеба, хладну лимунаду или јогурт – и уживајте.
Овај рецепт је одличан и као нискокалоричан оброк за све који пазе на прехрану, а лако се може прилагодити веганској верзији кориштењем биљног сира и павлаке.
Najnovije
Najčitanije
07
43
07
42
07
39
07
35
07
32
Trenutno na programu