21.08.2025
22:18
Komentari:
0Bez njega je gotovo nemoguće zamisliti kuvanje, a mnogi ga rado jedu i sirovog. Riječ je o običnom luku, povrću koje se godinama koristi u narodnoj medicini, ali i u svakoj kuhinji.
И док га свакодневно користимо у јелима, ријетко размишљамо колико је заправо моћан савезник нашег здравља.
Стручњаци наглашавају да је лук права природна бомба за јачање имунитета. Богат је кверцетином, антиоксидансом који помаже у борби против упала и јача отпорност организма.
Аврамовић за АТВ након побједе: Може и боље
Осим тога, садржи витамин Ц, влакна и сумпорне спојеве који заједно чине снажну заштиту од вируса и бактерија.
Редовна конзумација лука, посебно сировог, може смањити ризик од респираторних инфекција, алергија, па чак и хроничног умора.
Термички обрађен задржава дио својих својстава, али је сирови лук најефикаснији.
За разлику од скупих суплемената и егзотичних биљака, лук је јефтин, доступан и присутан у готово сваком домаћинству.
Једе из корита, ваља се у блату: Снимак младића који живи као права свиња згадио живот свима
Управо зато многи нутриционисти поручују да би га требало чешће користити, било у салатама, умацима или као додатак топлим оброцима. Понекад су најједноставнија рјешења и најбоља.
Ljubav i seks
2 sedm
0Republika Srpska
2 sedm
0Srbija
2 sedm
0Ljubav i seks
2 sedm
0Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu