Pariz

Četiri pumpe ne smiju da prodaju dizel

  • Izvor: Agencije
  • 15.10.2024. 18:23

Nakon ograničenja brzine od 50 km/h na obilaznici oko Pariza i trake za car pooling gradska uprava francuske prestonice ide dalje sa saobraćajnim mjerama pa sada neke benzinske pumpe na periferiji i na saobraćajnicama na gradskom prstenu više ne mogu da prodaju dizel gorivo.

Od početka oktobra grad Pariz uveo je navedenu zabranu na četiri stanice, a čini se da bi to mogao biti samo početak.

Gradonačelnica Еn Hidalgo od početka mandata želi da stane na kraj dizelskim vozilima u glavnom gradu te nastavlja da smanjuje ​​dominaciju automobila, sa sve više biciklističkih staza i pješačkih zona.

France 3 javlja da dobavljač TotalEnergies procjenjuje da će zabrana dovesti do značajnog premještanja vozila na susjedne pumpe, koje nisu dizajnirane za veliki broj novih kupaca. Sve bi to moglo da uzorkuje saobraćajne gužvama na ulasku u grad.

Uprkos ovoj odluci, mnogi ljudi koji žive i rade u pariškoj regiji još koriste dizelska vozila, jer hibridni i električni automobili nisu uvijek finansijski dostupni svima. Zato će morati da pronađu druge benzinske pumpe, a posebno se to odnosi na vozila hitnih službi, koje još rade na dizel.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)