Cilj nastavak rada

Taperver podnio zahtjev za bankrot

  • Izvor: Agencije
  • 18.09.2024. 19:03

Američki brend Taperver je usljed značajnog smanjenja prodaje podnio zahtjev za bankrot.

Iz ove kompanije, koja proizvodi plastične posude za hranu i piće, saopštili su da će tražiti sudsku dozvolu za početak prodaje brenda i da im je cilj nastavak rada. Kompanija sa sedamdesetosmogodišnjom tradicijom je postala sinonim kada se govori o bilo kojoj plastičnoj posudi za hranu i piće.

Uprkos nastojanju da poboljšaju svoje proizvode i da se pozicioniraju među mlađim potrošačima, nisu uspjeli da se izdvoje od konkurencije. Prošle godine su upozorili da bi mogli bankrotirati ako se brzo ne prikupe nova finansijska sredstva. Vrijednost Taperverovih dionica je ove sedmice smanjena za 50 odsto, i to nakon što je objavljeno da se planira bankrot.

Ciklon ''Boris'' piše veći ceh prevoznicima u Srpskoj

Ciklon ''Boris'' piše veći ceh prevoznicima u Srpskoj

Kratkoročno povećanje prodaje proizvoda ovog brenda dogodilo se tokom pandemije virusa korona, kada je mnogo ljudi kuhalo kod kuće. Nakon toga je uslijedilo smanjenje prodaje. Rast cijena sirovina, rast plata i troškovi transporta su negativno uticali na profit.

"Izazovno makroekonomsko okruženje je u posljednjih nekoliko godina ozbiljno uticalo na finansijsku poziciju kompanije", izjavila je Taperverova izvršna direktorica Laurie An Goldman u obraćanju investitorima.

Snimak nove eksplozije uređaja u Libanu

Snimak nove eksplozije uređaja u Libanu

Taperver je kompanija koju je 1946. godina osnovao Еarl Tuper i njeni proizvodi su bili velika inovacija. Naime, tada se počela koristiti plastika kako bi hrana bila što duže svježa, što je bilo neprocjenjivo kada su frižideri mnogima bili preskupi. Pokazalo se da to nije bio uspjeh kratkog daha.

Prodavačica Brovnie Vise je doprinijela tome da brend postane sinonim za domaćinstvo. Ona je razvila pristup da prodavci, koji su uglavnom bili žene, prodaju Taperverove proizvode drugim ženama u njihovim domovima. Njihovi proizvodi se trenutno prodaju u 70 država širom svijeta, prenosi BBC.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.