Teslić

Slučaj Todić i dalje bez epiloga, Miličević i Stokić ćute

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2024. 19:15

U teslićkoj administraciji, negdje u ladicama, i dalje su pet i po godina zaključana rješenja za rušenje privremenih objekata koji ugrožavaju moj porodični dom.

Tako za ATV priča Danica Todić iz Donjeg Ruževića kod Teslića. Kaže, u ladici je čak i sudsko rješenje. Uprkos svemu pomaka u ovom slučaju nema.

"Oni to rade kriminalno i lopovski, moram baš ovako sada da kažem. Drže u ladici rješenja sudska i ništa ne rade. Naime, Nikola Stokić, šef urbanizma čeka vještačenje neko. Kakvo vještačenje, ko je veći sud ili vještak? Konačno rješenje da je građevinska u potpunosti poništena", govori nam Danica.

Gdje je zapelo u slučaju Todić pitali smo i Opštinsku upravu Teslić. Tamo ćute.

Na naš zvanični upit u Opštinskoj upravi Teslić nisu odgovorili. A na telefon se danas nisu javljali Milan Miličević, načelnik opštine i Nikola Stokić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje. Na ovu temu, nekad ranije, imali su šta da kažu.

Tako je prije više od tri godine teslićki načelnik Milan Miličević rekao da će ovaj slučaj biti riješen. Sve je ostalo samo na obećanju.

"U skladu sa svim navedenim činjenicama, vlasnik Tržnog centra 'Zlata' dužan je da do 17.08.2021. godine izvrši rušenje nelegalno izgrađenog objekta – nadstrešnice, čime bi bio zaključen i spor između njega i vlasnice susjedne parcele, Danice Todić iz Donjeg Ruževića", govorio je Miličević 2021. godine.

To se nikad nije desilo. A Danica Todić kaže zbog svega iz godine u godinu ima sve veću materijalnu štetu. U kući je vlaga, a dnevnu svjetlost ima samo u nekoliko prostorija.

"Sve te oborinske vode tih objekata koji su nelegalno izgrađeni na moju kuću usmjereni. Imaju debela primanja i ništa ne rade. Ovo kod mene se desilo samo iz nerada pojedinih opštinskih službi", priča Danica Todić.

Pravna borba Danice Todić sa teslićkim urbanizmom traje godinama. Nije jedina. Podnosila je čak i krivične prijave protiv Miličevića i Stokića za nesavjestan rad u službi. Iako ni pet godina poslije pomaka nema, Todićeva poručuje da ne gubi nadu i svoju pravnu borbu će nastaviti. 

Pratite nas i putem Vibera