Saopštila policija

Helikopter uključen u potragu za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

  • Izvor: SRNA
  • 27.10.2024. 20:27

Helikopter sa termovizijom večeras pretražuje rejon oko Tomaševa, u okviru potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za ubistvo dvoje mještana sela Sokolac u Bijelom Polju.

Iz policije napominju da nisu tačni navodi da je A.B. više puta prijavljivan Upravi policije, te dodaju da je jedina prijava iz mjesne zajednice Tomaševo primljena u petak, 25. oktobra, na dan kada je krivično djelo izvršeno.

Kako su naveli, ta prijava se odnosila na okolnost da se A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku, nakon čega su policijski službenici odmah postupili po prijavi i izašli na lice mjesta gdje nije zatečen A.B. koji se u međuvremenu udaljio.

Poznato kako je Alija ubio brata i sestru

Poznato kako je Alija ubio brata i sestru

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti /OB/ Bijelo Polje su u petak do predveče obilazili teren, kuću stradalih osoba, kao i druge lokalitete gdje borave mještani radi prikupljanja više informacija", navodi se u saopštenju i dodaje da A.B. nije pronađen.

Iz policije napominju da je ova osoba naoružana i da se još nalazi na slobodi, te apeluju na mještane Tomaševa i okolnih sela, ali i sve građane Crne Gore, da sva saznanja koja imaju o toj osobi odmah prijave policiji.

"Pomoć lokalnog stanovništva je Upravi policije izuzetno važna budući da je riječ o razuđenom terenu koji je velikim dijelom nepristupačan, te je svaka informacija u ovom momentu dobrodošla", ističe se u saopštenju.

Oni su apelovali na stanovnike Bijelog Polja, a naročito mještane Tomaševa, da budu oprezni, da ostanu u kućama i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama.

Iz policije podsjećaju da je dvostruko ubistvo prijavljeno u petak u 21.10 časova i da je odmah angažovan kompletan sastav OB Bijelo Polje, te da je pored operativnog sastava Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever" koji obuhvata devet odjeljenja i stanica policije na sjeveru Crne Gore, stavljen na raspolaganje i kompletan operativni sastav drugih organizacionih jedinica policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"U potragu su se, na zahtjev ministra unutrašnjih poslova, uključile i specijalne jedinice Vojske Crne Gore koje zajedno sa službenicima Uprave policije preduzimaju mjere na lociranju A.B. i njegovom hapšenju", navodi se u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: