Sarajevo

Starija žena pala u autobusu gradskog prevoza, zadobila teške povrede

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 26.01.2024. 13:35

U Sarajevu je juče, 25. januara, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena putnica autobusa gradskog prevoza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je objavilo više detalja događaja, koji se desio na kolovozu ulice Asima Ferhatovića, područje opštine Centar Sarajevo.

"Prilikom pokretanja autobusa javnog gradskog prevoza kojim je upravljao K.H., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, došlo je do pada putnice u autobusu N.H., rođene 1947. godine, nastanjene u Sarajevu.

Žena izašla iz autobusa, udario je auto i ubio na mjestu

Žena izašla iz autobusa, udario je auto i ubio na mjestu

Nakon izlaska iz autobusa u ulici Zelenih beretki, opština Stari Grad Sarajevo, 77-godišnjakinja se požalila na bolove, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da je imenovana zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, te je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržana na daljem liječenju", otkriva MUP.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.