Predsjednik SNSD-a

Dodik: Iduće godine sredstva za izgradnju vrtića za smještaj 2.500 djece u Banjaluci

  • Izvor: SRNA
  • 01.10.2024. 20:50

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras da će naredne godine biti izdvojena sva potrebna sredstva da se u Banjaluci izgradi dovoljno kapaciteta za smještaj 2.500 djece, da ne bi bilo lista čekanja za upis u predškolske ustanove.

Dodik je rekao da se za to izuzetno zalaže Savjet za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pri Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka.

"Socijalizacija u najranijim godinama veoma je bitna za cijeli život i zato je važno da sva djeca budu obuhvaćena, da imamo kvalitetno izgrađene vrtiće", rekao je Dodik na druženju članova ovog savjeta u Banjaluci.

On je dodao da je Gradski odbor SNSD-a jedini u Banjaluci koji ima razgranatu mrežu savjeta koji se bave posebnim pitanjima od značaja za zajednicu.

Nikad ličnije: Dr Lazić otvorio vrata porodičnog doma

Nikad ličnije: Dr Lazić otvorio vrata porodičnog doma

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović ukazala je na značaj vaspitača kao profesije s obzirom da oni brinu o djeci u vrijeme kada su roditelji zauzeti radnim obavezama.

"Uvijek mi je bilo neprihvatljivo kada kažu da su vaspitači ti koji samo čuvaju našu djecu. Oni ih čuvaju, ali i vaspitavaju, uče ih mnogim stvarima i sigurna sam da zaslužuju da rade u dobrim uslovima. Za to su odgovorne resorne institucije i lokalne samouprave", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da sve što se radi u vrtićima mora biti sinhronizovano sa obavezama koje je propisao zakon.

Škipina: Radovi na izgradnji reprezentativne zgrade Policijske uprave u punom jeku, otvaranje u aprilu naredne godine

Škipina: Radovi na izgradnji reprezentativne zgrade Policijske uprave u punom jeku, otvaranje u aprilu naredne godine

Predsjednik Savjeta za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pri Gradskom odboru SNSD-a Mirjana Krčmar rekla je da ovaj savjet broji oko 150 članova, koji su veoma aktivni u iznalaženju rješenja za bolji položaj vaspitača.

Ona je naglasila da u svom radu imaju podršku Cvijanovićeve i Dodika, te izrazila nadu da će kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot pobijediti i time biti stvorene pretpostavke da realizuju svoje ideje za dobrobit i vaspitača i djece.

Pratite nas i putem Vibera