Miloš Vučević

"Srbija izabrala stabilnost i odgovornost, izbori imali nacionalni karakter"

  • Izvor: Tanjug
  • 02.06.2024. 22:56

Predsjednik SNS Miloš Vučević rekao je večeras u štabu ove stranke na Novom Beogradu da je Srbija na lokalnim izborima izabrala stabilnost i odgovornost kao i da su izbori imali i nacionalni karakter.

On je rekao da pobjedu posvećuje svim građanima, a izrazio je zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Bio je dosta odsutan zbog državnih obaveza, ali je vjerovao u ovu politiku, vjerovao u listu, vjerovao da smo napravili dobru sinergiju, zajedništvo i da smo pokazali da je Srbija iznad svake političke stranke, iznad partikularnog interesa - rekao je Vučević na konferenciji za novinare u štabu SNS.

On je naveo da svi u koaliciji ne misle uvijek isto o svim pitanjima, ali je da je Srbija nešto što ih objedinjava i što ih je spojilo.

- I nijedna stranka, nijedan pokret i svi oni koji su bili dio ove liste nije izgubio svoj identitet, a opet smo svi dali sebe za tu Srbiju i za naše gradove i opštine. I ovaj veliki dan, jer ovo je znak da Srbija ima pravo na sutra, na bolje sutra i Srbija je izabrala prije svega stabilnost i odgovornost za ono što nam dolazi - rekao je Vučević.

On je istakao i da je ovo važno za demokratiju.

- Mi očekujemo da zajednički radimo od lokalnog do državnog nivoa, da se borimo za gradove i opštine, da se borimo za našu Srbiju - rekao je Vučević.

On je zahvalio svim koalicionim parnerima koji su doprinijeli da lista "Aleksandar Vučić Srbija sutra" pobijedi, jer Srbija ima pravo na bolje sutra.

- Želim da se u ime naše koalicije 'Aleksandar Vučić- Srbija Sutra', još jednom zahvalim svih građanima. Ne samo građanima koji su glasali za našu listu, nego građanima koji su učestvovali na izborima i doprineli da Srbija pokaže da je demokratska država koja ima institucije i koja prije svega ima pravo na tu sutra, na bolju budućnost - rekao je Vučević.

On je naveo da ovi izbori imaju i nacionalni karakter.

- Podrška našoj listi jeste suštinska podrška onome što je predsjednik republike radio i što radi za Srbiju. Prije svega ono što radi u odbrani državnog, i nacionalnog interesa, nacionalnog dostojanstva, posebno ono što radi po pitanju ove sramne rezolucije oko Srebrenice i generalno što radi u odbrani državnih i nacionalnih interesa - rekao je predsjednik SNS-a.

On je dodao da su ovo bili lokalni izbori, ali da je dvije trećine građana glasalo i dodao da nema predaje i da odmah mora da se počne sa radom.

Pratite nas i putem Vibera