Francuska

Oglasila se baka bebe koju je oteo bračni par iz Srbije

  • Izvor: Telegraf
  • 24.10.2024. 21:55

Majka iz Srbije koja je sa partnerom Kevinom otela bebu iz bolnice u Francuskoj, obratila se preko medija kćerki u nadi da će moći da utiče na nju.

"Poslušaj mamu i vratite dijete u bolnicu. Nemojte da uništavate svoj život", poručila je ona kćerki i zetu.

Ona je zatim rekla da su se Kristina i Kevin odlučili na takav korak jer "su joj ljekari rekli da će joj uzeti dijete".

"To ju je uplašilo, inače to nikada ne bi uradila. Mlada je još, ne razumije koliko je rizikovala jer je tako uradila. Dijete bi moglo da umre", rekla je bebina baka.

Ranije danas Tužilac je saopštio da iako je prošlo dosta vremena još uvijek postoji šansa da je beba živa.

On je poručio roditeljima da se shvate da je dječak prijevremeno rođen i da je u opasnosti.

Iako su mediji prenijeli da par ima još djece koja bi mogla da im budu oduzeta, ta informacija nije potvrđena.

Podsjetimo, dječak Santjago, koji je prevremeno rođen prije 20 dana i dalje nije pronađen, a policija intenzivno traga za njegovim roditeljima koji su ga, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći između ponedjeljka i utorka. Ljekari navode da su šanse da dječak preživi van bolnice sve manje i manje sa svakim satom koji prolazi.

Policija je navodno pronašla dokaze da su roditelji sa malim Santjagom prebjegli u Belgiju, a na osnovu materijala nadzornih kamera, koje su snimile "audi" koji su roditelji navodno koristili da napuste Francusku.

Iz francuske policije navode da sarađuju sa evropskim i belgijskim vlastima, te da je u Belgiji raspisana potjernica za djetetom.

Strahuje se da bi beba mogla da umre, jer je u pitanju prijevremeno rođeno dijete, kojem je neophodna stalna medicinska njega.

Prema informacijama koje je objavio BFMTV, Santjago nije mogao da sisa, niti da jede na flašicu, dok je bio u bolnici. Takođe, kako je u pitanju prijevremeno rođena beba, u riziku je od dobijanja raznih infekcija.

Mediji pišu da je osumnjičeni Kevin posljednji put viđen u tamnim farmerkama, bijeloj majici, tankoj teksas jakni i crnom mantilu, dok je Kristina imala bijeli džemper, svijetloplavi prsluk i zelenu suknju.

"Par je, vjeruje se, otišao u Belgiju, nakon što su dijete tokom noći unijeli u automobil pravo iz bolnice", saopšteno je iz tužilaštva.

Navodno su oboje od ranije poznati policiji, otac zbog krivičnog djela nasilje, a majka zbog upotrebe narkotika.

Pratite nas i putem Vibera