Има ли ишта љепше од домаћег хљеба са домаћим пекмезом или другим намирницама?
Међутим, многима се једноставно не да да чекају и по неколико сати да тијесто надође док припремају домаћи хљеб.
И за то постоји рјешење, а рецепт је подијелила са нама једна Бањалучанка.
Како тврди, потребно вам је свега 30-40 минута да би могли да уживате у овом домаћем специјалитету. Можда мало више, ако бисте чекали да се хљеб охлади.
Састојци
- 300 грама брашна
- један прашак за пециво
- кашичица соли
- једно јаје
- 250 милилитара течног јогурта.
Припрема
У брашно додате прашак за пециво, со, јаје и јогурт. Све добро промијешате дрвеном кувачом.
Обликујете тијесто и пребаците на папир за печење. Уколико желите, можете да га поспете сусамом, сунцокретовим сјеменкама, или нечим што волите.
Поспете са пар капи уља и ставите у рерну. Намјестите температуру на 180 степени и већ након 20 до 30 минута ваш хљеб је готов.
Пријатно.