Уживајте

Спреман за 30 минута: Генијалан рецепт Бањалучанке за домаћи хљеб

  • Извор: АТВ
  • 04.02.2025. 23:44

Има ли ишта љепше од домаћег хљеба са домаћим пекмезом или другим намирницама?

Међутим, многима се једноставно не да да чекају и по неколико сати да тијесто надође док припремају домаћи хљеб.

И за то постоји рјешење, а рецепт је подијелила са нама једна Бањалучанка.

Како тврди, потребно вам је свега 30-40 минута да би могли да уживате у овом домаћем специјалитету. Можда мало више, ако бисте чекали да се хљеб охлади.

Састојци

  • 300 грама брашна
  • један прашак за пециво
  • кашичица соли
  • једно јаје
  • 250 милилитара течног јогурта.

Припрема

У брашно додате прашак за пециво, со, јаје и јогурт. Све добро промијешате дрвеном кувачом.

Обликујете тијесто и пребаците на папир за печење. Уколико желите, можете да га поспете сусамом, сунцокретовим сјеменкама, или нечим што волите. 

Поспете са пар капи уља и ставите у рерну. Намјестите температуру на 180 степени и већ након 20 до 30 минута ваш хљеб је готов.

Пријатно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Бинго, Лутрија РС

    ''Пратите Бинго и окушајте своју срећу.

  • 20:30 У првом плану

    У првом плану' одабраним саговорницима даје прилику да кажу своје мишљење и ставове о важним друштвено-политичким темама, те да кроз динамичан и отворен разговор, одговоре на питања у жижи јавности, и преглед актуелних дешавања, откривају истине, чињенице и доносе закључке.

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:25 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:40 Серија: Дивље пчеле (12+)

    '''Серија: Дивље пчеле (12+)