01.09.2025
17:00
Коментари:
0
Мирис свјеже печених шљива који се шири кухињом увијек нас врати у дјетињство, када су наше баке правиле свој чувени џем. А домаћи џем од шљива управо је такав – једноставан, мирисан и препун носталгије.
Данас га можете направити без дуготрајног мијешања изнад шпорета. Све што требате јесте укључити рерну и пустити да одради већину посла умјесто вас.

Свијет
Русија одговорила на оптужбе да је умиjешана у квар на авиону Урсуле фон дер Лајен
Џем од шљива из рерне је идеалан за све који воле природан окус шљива, а желе припрему која не захтијева много труда. Резултат? Густа, слатка посластица која ће савршено пасати на кришку топлог хљеба или палачинке.
Састојци
3 кг очишћених меканих плавих шљива
300 г шећера
2 пакетића ванилин шећера
Припрема
Шљиве добро оперите, очистите од коштица и нарежите на мање комаде. Ставите их у дубљу посуду или лонац за рерну (како сок не би превише прскао).

Здравље
Тајни савезник жена за кости, хормоне и мозак
Пеците на 200 Целзијусових степени док шљиве не заврију.
Смањите температуру на 150 степени и пеците још приближно један сат, а повремено промијешајте (отприлике сваких 20 минута).
Након сат печења умијешајте шећер помијешан с ванилин шећером и вратите у рерну на још један сат, уз повремено мијешање.

Регион
Хрватски ватрогасци у ауту пронашли најотровнију змију у Европи
Врућ џем улијте у претходно загријане тегле, добро затворите и окрените наопако док се потпуно не охладе.

БиХ
2 мј
0
Република Српска
2 мј
0
Фудбал
2 мј
0
Свијет
2 мј
0Најновије
Најчитаније
11
36
11
33
11
28
11
22
11
19
Тренутно на програму