Large banner

Направите најукуснији џем од шљива по рецепту наших бака

01.09.2025

17:00

Коментари: 0
Voce Sljive
Фото: Pixabay

Мирис свјеже печених шљива који се шири кухињом увијек нас врати у дјетињство, када су наше баке правиле свој чувени џем. А домаћи џем од шљива управо је такав – једноставан, мирисан и препун носталгије.

Данас га можете направити без дуготрајног мијешања изнад шпорета. Све што требате јесте укључити рерну и пустити да одради већину посла умјесто вас.

Moskva Kremlj

Русија одговорила на оптужбе да је умиjешана у квар на авиону Урсуле фон дер Лајен

Џем од шљива из рерне је идеалан за све који воле природан окус шљива, а желе припрему која не захтијева много труда. Резултат? Густа, слатка посластица која ће савршено пасати на кришку топлог хљеба или палачинке.

Састојци

3 кг очишћених меканих плавих шљива

300 г шећера

2 пакетића ванилин шећера

Припрема

Шљиве добро оперите, очистите од коштица и нарежите на мање комаде. Ставите их у дубљу посуду или лонац за рерну (како сок не би превише прскао).

Таблете

Тајни савезник жена за кости, хормоне и мозак

Пеците на 200 Целзијусових степени док шљиве не заврију.

Смањите температуру на 150 степени и пеците још приближно један сат, а повремено промијешајте (отприлике сваких 20 минута).

Након сат печења умијешајте шећер помијешан с ванилин шећером и вратите у рерну на још један сат, уз повремено мијешање.

Змија-поскок

Хрватски ватрогасци у ауту пронашли најотровнију змију у Европи

Врућ џем улијте у претходно загријане тегле, добро затворите и окрените наопако док се потпуно не охладе.

Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

18:55

Маркетинг

маркетинг

19:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

19:40

Маркетинг

маркетинг

19:43

Спорт

спортски програм

19:50

Маркетинг

маркетинг

19:55

Временска прогноза

временска прогноза

20:00

Лото, Лутрија РС

лото

Small banner
Small banner