Извор:
Агенције
06.12.2024
06:00
Коментари:
0Јабуке су најкорисније воћа које можете уврстити у свакодневну исхрану, али није свеједно када их једете.
Познато је да јабуке побољшавају варење и рјешавају проблем са опстипацијом, добре су за јачање имунитета, јер су богате витаминима и минералима.
Према "Harvard School of Public Health", једна јабука садржи око 95 калорија, нема ни грам масти, а садржи један грам протеина, 25 грама угљених хидрата, 19 грама природних шећера и 3 грама влакана. Ипак, иако је здрава, постоји одређено доба дана када не треба јести јабуку, јер не прија организму.
Најгоре вријеме да поједете јабуку је касно вече и ноц́, када се метаболизам успорава и тијело улази у фазу одмора. Током ноћи тијело не може да разгради хранљиве материје које се налазе у јабуци и на крају их избацује, па неће искористити све здраве састојке овог воћа.
Јутро је савршено вријеме да поједете јабуку, јер ће вас заситити, подстаћи варење и учинити метаболизам активним цијелог дана. Такође, велика количина влакана из јабуке помоћи ће вам да дуго будете сити. Ипак, јабуку немојте јести ујутру након вјежбања, јер тијело тада тражи протеине и угљене хидрате за опоравак мишића и обнову енергије, преноси Најжена.
Најновије
Најчитаније
23
01
22
54
22
46
22
25
22
20
Тренутно на програму