Представници републичких и градских институција

Отклоњене недоумице у вези са кружним током код Кампуса

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2024. 13:52

Представници надлежних републичких и градских институција отклонили су данас све недоумице у вези са изградњом кружног тока у непосредној близини бањалучког универзитетског Кампуса, односно омогућен је директан приступ у Улицу студентских бригада из кружне раскрснице, као и пјешачки прелаз.

Као представник бањалучког Универзитета, декан Архитектонско-грађевинског факултета Саша Чворо рекао је да су прихваћени њихови приједлози да буде омогућен видљивији и јаснији приступ разним типовима контролисаног саобраћаја у простор Кампуса.

"Усаглашено је да се коригују пројектна рјешења", рекао је Чворо новинарима након састанка у ресорном министарству.

Шта значи када вам се презиме завршава на 'ић', а шта на 'овић'

Шта значи када вам се презиме завршава на 'ић', а шта на 'овић'

Помоћник министра за урбанизам и просторно планирање Српске Драган Јевтић навео је да је ријеч о измјенама одређених техничких рјешења и да се очекује брза реализација два кружна тока у близини Кампуса.

Представник градског Одјељења за саобраћај и путеве Јелена Кос рекла је да ће извођачу радова бити дат налог за ове измјене, а да се завршетак радова очекује у наредних мјесец дана, те је замолила грађане за стрпљење.

Славици Лајић из Градишке потребна помоћ

Славици Лајић из Градишке потребна помоћ

"У поступку смо рјешавања и имовинско-правних послова у вези са кружним током код `Ауди центра`. Надамо се да ћемо ускоро ријешити ту документацију на добробит грађана и учесника у саобраћају", истакла је Кос.

Састанку су присуствовали представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Универзитета у Бањалуци, Градске управе и предузећа "Путеви Српске".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: