Бањалука

Још један доказ Станивуковићевог незаконитог рада: На мјесту језера предвиђено фудбалско игралиште

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 13:25

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић изјавио је да је вјештачко језеро код тржног центра "Делта планет" још један доказ незаконитог рада градоначелника Драшка Станивуковића.

Ђајић је рекао да, према важећем регулационом плану, на овом простору не постоји језеро, а да се без регулационог плана не може ништа радити. Оптужио је Станивуковића да је намјерно завртао цијеви како би био одобрен  кредит за „Водовод“.

"Воду је покупио од Водовода без мјерача и бесплатно је користи да пуни ово језеро и то имамо сазнања да узима воду из цијеви која напаја ово насеље, док су се грађани у претходном периоду мучили без воде", рекао је Ђајић на конференцији за новинаре код вјештачког језера.

Ђајић је навео да је Старачки дом у Драгочају, тачније његово особље мучило муку у том периоду јер нису имали воду дужи временски период.

Драшко Станивуковић слагао о томе шта пише на споменику Твртку I Котроманићу

Драшко Станивуковић слагао о томе шта пише на споменику Твртку I Котроманићу

"Овдје нема језера, а огромне паре су се потрошиле“, истакао је Ђајић.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић подсјетио је да је недавно на овом мјесту донио 13 извјештаја Института за јавно здравство Републике Српске о неисправности воде у градском водоводу, за коју је градоначелник тврдио да је исправна и да је за анализу подваљена нека друга вода.

Он је навео да је сада донио нови извјештај о исправности воде издат 10. септембра који такође доказује да вода поново није исправна за пиће.

"Ово је само доказ да Драшко Станивуковић лаже грађане Бањалуке. Поражавајуће је да Станивуковић ниједном није изашао пред грађане и рекао да је угрожено њихово јавно здравље. Требало је издати упозорење да се вода не пије док се не ријеши и не врати у првобитно стање", рекао је Нинковић.

Станивуковић признао да постоје дуговања превозницима; Мијић: Уплата још није стигла

Станивуковић признао да постоје дуговања превозницима; Мијић: Уплата још није стигла

Он је нагласио да за вјештачко језеро код тржног центра "Делта планет" не постоји никаква законска регулатива, ни документација за његову изградњу.

"Према нашим сазнањима, Станивуковић је злоупотријебио своја овлаштења и овдје омогућио да се сипа вода за пиће, а то је разлог зашто висинске зоне нису имале воде, као и други дијелови Бањалуке", рекао је Нинковић.

Он је указао да за било какву градњу мора постојати регулациони план и додао да је, према регулационом плану, на овом мјесту предвиђено фудбалско игралиште за које је и урађен слој за стадион преко којег је настављено грађење ове, како је рекао, баре.

Нинковић је навео да је било неопходно измијенити регулациони план, а да по локацијским условима овдје треба бити изграђен паркинг.

Тривићева позвала Станивуковића да измири дуг превозницима

Тривићева позвала Станивуковића да измири дуг превозницима

Он је рекао да је градоначелник пројекат вјештачког језера представио као привремени иако то није јер све што подразумијева изградњу водоводних објеката, као и објеката те врсте према закону мора посједовати грађевинску дозволу.

Нинковић је рекао да се из једне водоводне цијеви која напаја насеље узима вода за пуњење вјештачког језера. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.