Зграда окружена скелама

Станивуковићево рјешење: Вртић на градилишту и под закупом

  • Извор: АТВ
  • 30.09.2024. 19:15

Градоначелник Бањалуке ће за три дана отворити вртић који ће смјестити у закупљен простор у згради која је окружена скелама.

И за то ће, како сазнајемо, Град приватној компанији која је власник простора, давати 20 хиљада марака мјесечно. И тако наредних 20 година.

Када се све помножи и сабере - Град ће за закуп простора једној бањалучкој фирми дати више од четири милиона марака. За тај новац градоначелник је у претходне четири године могао да изгради барем три нова вртића, која би била у власништву града. 

У компанији која је са градом потписала уговор о цифрама не желе. Те ћемо информације, кажу, добити од Градске управе. А нисмо, јер од тамо на наше упите не одговарају. На сајту Градске управе нема ни одлуке о потписивању Уговора о закупу. Јавни позив расписан је средином године. 

Потребни услови:

1. Да је понуђач власник пословног простора,

2. Да пословни простор посједује употребну дозволу, или ће је понуђач прибавити до 01.10.2024. године

3. Да пословни простор има минималну површину 400 m2

4. Да посједује припадајуће дјечије игралиште минималне површине 250 m2

5. Да пословни простор посједује најмање 8 паркинг мјеста

6. Да је опремљен у складу са намјеном - дјечији вртић

Назови паркова и зграда никло је у Бањалуци за претходне четири године као печурки. Новим вртићима Драшко Станивуковић не може да се похвали. 

Може зато пословима са приватницима, од којих су, по свему судећи, корист имали он и његови најближи сарадници.  Мјеста ће,у новом вртићу у простору под закупом, бити за 130 малишана. Да је новац који ће град морати да издваја наредних 20 година уложен у изградњу вртића у власништву града, мјеста би, сасвим сигурно било барем три пута више. А питање је и колико ће боравак тих 130 у вртићу на Паприковцу бити безбједан. 

Ламела у којој је град закупио простор окружена је скелама, радници су на сваком ћошку, поприлично је бучно, а све око будућег вртића и даље је једно велико градилиште. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм