Возачу борбеног возила Војске Србије који је смрскао аутомобил код Рашке одређен притвор

  • Извор: Блиц
  • 23.09.2024. 13:50

Возач борбеног возила Војске Србије, М.В. који је учествовао у несрећи на путу Рашка - Краљево у којој је погинуло пет особа, саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву након чега му је одређен притвор, сазнаје "Блиц".

Како за “Блиц” наводе из Вишег суда у Краљеву, Више јавно тужилаштво у Краљеву је 23. септембра донијело наредбу о спровођењу истраге против М. В. из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја на штету Данијела Лазовића, троје малољетника и Дијане К.

„Након саслушања осумњиченог, а по приједлогу Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, истом је од стране судије за претходни поступак Вишег суда у Београду одређен притвор“, наводе из Вишег суда у Краљеву за “Блиц”.

Рођака Дијане Кутлачић која је погинула код Рашке испричала потресне детаље несреће

Рођака Дијане Кутлачић која је погинула код Рашке испричала потресне детаље несреће

М.В. је притвор одређен да не би утицао на свједоке, као и због узнемирења јавности.

Имао алкохол у крви

Како смо писали, осумњичени М.В. је имао више од 0,20 промила алкохола у крви.

Припадницима Војске Србије није дозвољено да имају алкохол у крви, односно алко-тест не смије да покаже ништа више од нуле.

Осумњичени М. В. је борбеним возилом прешао на лијеву страну пута након чега је дошло до несреће. У аутомобилу у који је, како се сумња, ударио борбеним возилом налазила се породица Лазовић из Рашке, Данијел и Мирјана и њихова комшиница Дијана К.

Детаљи стравичног удеса на путу Краљево-Рашка: Погинула петочлана породица

Детаљи стравичног удеса на путу Краљево-Рашка: Погинула петочлана породица

Она је јуче пуштена на кућно лијечење.

Мирјанин муж Данијел Л, који је био запослен у касарни у Рашки, поријеклом је из Новог Пазара, гдје је и одрастао. Он и његова супруга преселили су се у Рашку прије неколико година, када је Данијел добио посао у Војсци Србије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.