14.06.2025
04:00
Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.
Хљеб у кеси ће се осушити, док када је кутији постоји могућност да се развије буђ.
Најбоље рјешење, колико год вам можда блесаво звучало, јесте да ставите хљеб у замрзивач, пише Ствар укуса.
Овако ћете увијек имати свежу векну, а можете је одмрзнути на два начина:
1. Ако вам треба одмах, извадите залеђени хљеб, ставите га у алуминијумску фолију и загријте у рерни.
2. Ако желите свјеж хљеб за ујутро, извадите га пред спавање и ставите на чисту кухињску крпу да се преко ноћи лагано отапа. Ујутро ће укус бити као да сте га тек купили у пекари.
Najnovije
Najčitanije
21
29
21
28
21
23
21
20
21
17
Trenutno na programu