Large banner

Da li je zdravije goveđe ili pileće meso?

Izvor:

Krstarica

31.07.2025

12:03

Komentari:
Да ли је здравије говеђе или пилеће месо?

Kada je riječ o zdravoj ishrani, mnogi se pitaju koje meso je bolji izbor – pileće ili goveđe.

Иако оба имају своје предности, нова анализа стручњака доноси изненађујуће закључке који би могли промијенити ваше навике у кухињи.

Пилеће месо – лагано и богато протеинима

Пилеће месо се често препоручује у дијетама јер садржи мање масти и калорија.

Овим знаковима данас се мијења живот

Овим знаковима данас се мијења живот

Богато је протеинима, лако се вари и идеално је за оне који желе да смање тјелесну тежину или воде рачуна о уносу масноћа. Бијело месо, посебно пилећи филе, има висок садржај протеина уз минималну количину засићених масти.

Говеђе месо – снажан извор гвожђа и витамина Б12

С друге стране, говеђе месо је богатије гвожђем, цинком и витамином Б12, који су кључни за енергију, имунитет и здравље крви.

Вулић: Не мјери се рад бројем одржаних сједница, него оним што је иза њих остало

Вулић: Не мјери се рад бројем одржаних сједница, него оним што је иза њих остало

Иако садржи више засићених масти, умјерен унос квалитетног говеђег меса може допринијети бољој нутритивној равнотежи, посебно код особа које имају мањак гвожђа.

Које је здравије? Зависи од ваших потреба

Стручњаци истичу да не постоји универзално „здравије“ месо – све зависи од ваших циљева и здравствених потреба.

''Нехумане и саркастичне одлуке Хашког трибунала''

''Нехумане и саркастичне одлуке Хашког трибунала''

Ако желите да смањите унос масти и калорија, пилеће месо је бољи избор. Ако вам је потребан додатак гвожђа и витамина Б12, говеђе месо може бити корисније.

Закључак који мијења перспективу

Најважније је бирати квалитетно месо, припремати га на здрав начин (кување, печење без додатних масноћа) и конзумирати умјерено. Комбинован унос обје врсте меса може донијети најбоље резултате за здравље, преноси Крстарица.

Podijeli:

Large banner