Izvor:
Agencije
02.12.2024
10:59
Nagrađivani kuvar Džef Bejker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene greške treba izbjegavati.
Бејкер, који је кувао за музичке легенде попут групе “Квин”, каже да постоји неколико тајни за савршене кобасице и да већина људи чини три грешке.
Битно је да кобасице одмарају 20 минута прије него што их ставите на таву, што ће помоћи равномјерном кувању. То ће спријечити пуцање коже.
Користите тешку таву с непријањајућим премазом и ставите на средње ниску температуру.
Затресите таву док дно није потпуно прекривено машћу, а затим излијте вишак.
Редовно их окрећите како би добиле богату златну боју. За традиционалну кобасицу, овај процес требао би трајати око 10-12 минута.
Кобасица би требала имати температуру од 70 степени и бити чврста на додир. Иако је тешко чекати, тајна је у томе да се кобасица остави да одстоји неколико минута.
С више од 30 година искуства, након што је видио свашта, Џеф указује на грешке које треба избјегавати.
Пробадање коже при печењу квалитетних кобасица с високим удјелом меса
Због тога може исцурити сок и на крају ћете добити суву, безукусну кобасицу.
Никад немојте пржити у дубоком уљу
То може учинити кожу тврдом и кобасицу сувом.
Немојте мислити да ће печење и пржење дати исте резултате
Печење не пружа хрскавост коју добијате пржењем на тави. Печење спречава да се развије тај препознатљиви умами укус који сви воле, пише Аваз.
Najnovije
Najčitanije
12
46
12
32
12
21
12
13
12
11
Trenutno na programu