Izvor:
Telegraf
12.10.2023
17:45
Komentari:
0Razna slavlja ne mogu proći bez dobro poznatih salata u našem narodu, a jedna od njih je svakako salata mimoza. Ona će i svaki porodični ručak pretvoriti u pravu gozbu.
Њених варијанти је много, а у наставку погледајте један од укусних рецепата за ову салату коју морате спремити првом приликом.
3 кромпира
300 гр стишњена шунка
300 гр качкаваља
4 јајета
400 ml киселе павлаке
200 гр мајонезе
зачини
Кромпир ољуштите и скувајте, а скувајте и јаја. Када буду готови, склоните са рингле и оставите да се охлади.
За то вријеме изрендајте шунку и половину количине качкаваља, а када се кромпир охлади, изрендајте и њега. Другу половину качкаваља изрендајте на ситније ренде.
За ређање ове салате припремите већу чинију како би се пресјек салате лакше уочио.
Прво ставите половину ренданог кромпира, зачините сољу и бибером, па премажите танак слој киселе павлаке. Потом поређајте рендану шунку и премажите мајонезом.
Поспите преко свега крупно рендани качкаваљ и два рендана јајета. Преко свега сипајте киселу павлаку.
Поновите редослед слагања састојака, а салату завршите ситно ренданим качкаваљем и декоришите по жељи. Расхладите је лијепо и послужите, преноси Телеграф.
Najnovije
Najčitanije
16
01
15
56
15
48
15
47
15
44
Trenutno na programu