Izvor:
Agencije
14.12.2024
03:00
Prženje mesa na vrućem ulju može biti pravi izazov, posebno kada ulje počne prskati na sve strane, što može napraviti nered u kuhinji.
Сигурно се често суочавате са ситуацијом у којој уље дословно "лети" по околним површинама, остављајући трагове које је тешко могу очистити.
Међутим, постоји једноставан начин да спријечите ово прскање и сачувате своју кухињу чистом, а истовремено омогућите да месо буде савршено хрскаво, а то је додавање мало воде у таву током пржења.
Иако можда звучи необично, стручњаци тврде да додавање воде током пржења заиста помаже у смањењу прскања уља. Вода се брзо испарава при високој температури, што ствара пару која смањује интензитет прскања. Осим тога, овај поступак помаже да месо добије фину хрскаву корицу, док унутрашњост остаје сочна.
Дакле, сљедећи пут када будете пржили месо, додајте само неколико капи воде у таву прије него што ставите месо. Овај трик ће учинити вашу кухињу много чистијом, а јело још укуснијим!
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu