Izvor:
Telegraf
13.08.2025
14:15
Kuvanje piletine kod kuće ponekad može učiniti da ona bude blaga ili suva, ali uz ovaj sastojak možete biti sigurni da će piletina biti ukusna i sočna.
Без обзира у који оброк додајете пилетину, овај састојак долази у различитим укусима и биће вам тешко да престанете да га користите чим га пробате.
Било да печете пилетину за недјељни ручак или је служите уз пиринач и поврће, овај састојак можете прилагодити у зависности од укуса који желите да ваш оброк има. Према реномираним кулинарским сајтовима, зачињени путер је савршен начин да побољшате укус.
Многи рецепти за печену пилетину, као што је ова пилетина са зачинским биљем, препоручују стављање путера на и испод коже прије печења. Иако је обичан путер свакако укусан сам по себи, употреба зачињеног путера потпуно мијења правила игре - кажу кувари.
Полиција одузела оружје и дивљач
Прављење зачињеног путера је лако. Све што треба да урадите је да додате ваше омиљене зачинске биљке, ароматичне састојке и зачине у омекшали путер, па све добро измјешате. Пробајте рузмарин, бијели лук, власац и слично.
Зачињен путер је лако направити код куће, а можете га чувати у фрижидеру и користити уз друге оброке.
Управо овај додатак путера може учинити ваш оброк сочним и меканим због његовог високог садржаја масти и не само то - створиће и укусну корицу на пилетини.
Када се загреје, путер се запече и формира хрскаву, ароматичну корицу на површини пилетине, додајући јелу слани и богат укус - кажу стручњаци у кухињи.
Ови знакови имају највише среће у љубави
На крају, путер ће вашем јелу додати богатство и кремасту текстуру захваљујући свом меканом саставу. Има њежан укус који употпуњује природни укус пилетине, стварајући сочно и задовољавајуће јело.
Када једном почнете да користите зачињени путер за печење пилетине, можда више нећете моћи да је печете без њега!
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu