Large banner

Napravite domaći hljeb za pet minuta kao iz najbolje pekare: Oduševiće sve koji ga probaju

17.02.2025

10:20

Komentari:
Направите домаћи хљеб за пет минута као из најбоље пекаре: Одушевиће све који га пробају

Ovaj recept je pravo rješenje za sve koji žele domaći hleb bez dugih procedura i komplikovanih koraka. Priprema je toliko jednostavna da će čak i početnici uživati!

Савршен је за оне тренутке када желите нешто свјеже и домаће, али немате много времена. Или за викенд јутра када желите да изненадите своју породицу топлим хљебом без устајања у зору.

Састојци:

- 800 g брашна

- 2 кашичице соли

- 2 кашике шеćера

- 10 g сувог квасца

- 500 ml топле воде

- 30 ml маслиновог уља

Припрема:

Просејте брашно у већу чинију да тесто буде прозрачније.

Додајте со, шећер и суви квасац. Све добро измијешати.

Додајте топлу воду и маслиново уље у смешу. Мијесите тесто док не постане глатко.

Покријте посуду кухињском крпом и оставите да се тесто диже на топлом мјесту 2 сата док се не удвостручи.

Тесто поделити на два дела, формирати векну и оставити да одстоји још 30-40 минута.

Премажите тесто мешавином млијека и маслиновог уља да добијете златну кору.

Пеците у рерни загријаној на 200°C око 30-40 минута док хљеб не порумени.

Podijeli:

Large banner