Izvor:
Blic
06.05.2024
21:14
Komentari:
0Nakon što pojedete vaskršnja jaja, ne morate da bacate ljuske. Postoji način na koji možete da ih iskoristite, naročito ako su vaš dom, terasa ili bašta oplemenjeni cvijećem i biljkama.
Љуска јајета је право богатство хранљивих састојака, посебно калцијума, што је чини изврсним природним ђубривом.
Ако имате башту, ваш парадајз и паприке ће посебно уживати у калцијуму из љуске јаја, али ће и остале биљке и цвијеће имати користи од овог додатка.
Све што треба да урадите, јесте да измрвите љуску и ставите двије до три кашике у саксију, односно, у земљиште око биљке, уколико сте је посадили напољу.
Такође, љуске јаја можете да ставите у воду. Оставите их да одстоје, а затим ту воду користите за заливање биљака.
На примјер, за 12 до 18 јаја, треба вам око 18 литара воде, односно, једна љуска за један литар воде. Оставите љуске у води око недјељу дана прије заливања биљака, како би отпустиле нутријенте у воду, пише Мондо.
Najnovije
Najčitanije
10
40
10
34
10
24
10
23
10
20
Trenutno na programu