Oko paradajza pospite malo ovog praha: Rodiće duplo više, a plodovi će biti krupni kao nikad

Izvor:

Krstarica

28.05.2025

20:19

Око парадајза поспите мало овог праха: Родиће дупло више, а плодови ће бити крупни као никад

Ukoliko se grijete na drva, vjerovatno imate pepeo koji ostane posle njihovog sagorijevanja. Nemojte da ga bacite, već ga iskoristite za đubrenje paradajza. Evo kako to da uradite:

Nađubrite zemljište

Pepeo ima hranljive sastojke koje će paradajz upiti. Bogat je kalijumom, magnezijumom i kalcijumom koji održavaju paradajz zdravim, povećavaju prinos (neki kažu čak duplo), održavaju listove paradajza jakim i sposobnim da upijaju sunčevu svjetlost.

Аутомобил слетио са пута: Ударио у жену која је погинула на лицу мјеста

Automobil sletio sa puta: Udario u ženu koja je poginula na licu mjesta

Povećajte kiselost

Paradajz voli blago kiselo zemljište, pH treba da bude malo ispod 7. Ako vaš paradajz ne uspijeva dobro, nađubrite ga pepelom od sagorijevanja drveta.

Први у свијету: У Мексику ће грађани бирати све судије

Prvi u svijetu: U Meksiku će građani birati sve sudije

Protiv štetočina

Drveni pepeo je odličan u odbijanju puževa i drugih štetočina iz bašte. Ali ne i kada se pokvasi. Zato vodite računa da ga stavite poslije zalijevanja ili padanja kiše. Izbjegavajte da pepeo pada na listove i stabljike paradajza kako ga ne bi oštetio.

Podijeli:

Large banner