Izvor:
Krstarica
28.05.2025
20:19
Ukoliko se grijete na drva, vjerovatno imate pepeo koji ostane posle njihovog sagorijevanja. Nemojte da ga bacite, već ga iskoristite za đubrenje paradajza. Evo kako to da uradite:
Пепео има хранљиве састојке које ће парадајз упити. Богат је калијумом, магнезијумом и калцијумом који одржавају парадајз здравим, повећавају принос (неки кажу чак дупло), одржавају листове парадајза јаким и способним да упијају сунчеву свјетлост.
Повећајте киселост
Парадајз воли благо кисело земљиште, пХ треба да буде мало испод 7. Ако ваш парадајз не успијева добро, нађубрите га пепелом од сагоријевања дрвета.
Против штеточина
Дрвени пепео је одличан у одбијању пужева и других штеточина из баште. Али не и када се покваси. Зато водите рачуна да га ставите послије залијевања или падања кише. Избјегавајте да пепео пада на листове и стабљике парадајза како га не би оштетио.
Najnovije
Najčitanije
12
46
12
32
12
21
12
13
12
11
Trenutno na programu