Izvor:
Magazin novosti
29.10.2023
07:00
Komentari:
0Ovaj recept je osnova za pripremu američkih palačinki, a možete ga prilagoditi dodavanjem sastojaka poput začina kao što je cimet ili nekog posebnog nadjeva.
1 шоља брашна
2 кашике шећера
2 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
3/4 шоље млијека
1 јаје
2 кашике отопљеног путера или биљног уља
1 кашичица ванилин шећера (по жељи)
У већој чинији, помијешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Ако желите, можете додати и ванилин шећер за додатну арому.
У другој чинији, умутите посебно бјеланце са шећером, потом додајете жуманце, па онда млијеко и отопљени путер (или биљно уље). Добро промијешајте течне састојке.
Полако додајте мјешавину течних састојака у суве састојке и мијешајте док се смјеса не сједини. Немојте превише мијешати; мале грудвице су нормалне.
Загријте тигањ или грил за палачинке на средње јакој ватри. Можете га премазати са мало путера или уља како бисте спријечили да се палачинке залијепе. Кашиком сипајте малу количину смјесе на тигањ за сваку палачинку. Можете прилагодити величину према жељи.
Пеците палачинке док се на површини не појаве мјехурићи и ивице постану златно смеђе, што обично траје два-три минута. Затим окрените палачинке и пеците их још минут-два с друге стране.
Пребаците готове палачинке на тањир и поновите поступак са преосталом смјесом.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu