Ovako se ispravno prave američke palačinke

Izvor:

Magazin novosti

29.10.2023

07:00

Komentari:

0
Овако се исправно праве америчке палачинке

Ovaj recept je osnova za pripremu američkih palačinki, a možete ga prilagoditi dodavanjem sastojaka poput začina kao što je cimet ili nekog posebnog nadjeva.

Састојци:

1 шоља брашна

2 кашике шећера

2 кашичице прашка за пециво

1/2 кашичице соде бикарбоне

1/2 кашичице соли

3/4 шоље млијека

1 јаје

2 кашике отопљеног путера или биљног уља

1 кашичица ванилин шећера (по жељи)

Припрема:

У већој чинији, помијешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Ако желите, можете додати и ванилин шећер за додатну арому.

У другој чинији, умутите посебно бјеланце са шећером, потом додајете жуманце, па онда млијеко и отопљени путер (или биљно уље). Добро промијешајте течне састојке.

Полако додајте мјешавину течних састојака у суве састојке и мијешајте док се смјеса не сједини. Немојте превише мијешати; мале грудвице су нормалне.

Загријте тигањ или грил за палачинке на средње јакој ватри. Можете га премазати са мало путера или уља како бисте спријечили да се палачинке залијепе. Кашиком сипајте малу количину смјесе на тигањ за сваку палачинку. Можете прилагодити величину према жељи.

Пеците палачинке док се на површини не појаве мјехурићи и ивице постану златно смеђе, што обично траје два-три минута. Затим окрените палачинке и пеците их још минут-два с друге стране.

Пребаците готове палачинке на тањир и поновите поступак са преосталом смјесом.

Podijeli:

Large banner