Izvor:
Ona
24.09.2024
17:06
Bundeva uveliko stiže na pijačne tezge i police supermarketa, a što ne bi i u našu kuhinju? Bogata antioksidantom beta-karotenom, jača imunitet, a u njoj je i obilje vitamina - C, B1, B2, B3, B6, A.
Када се испече, добијете врхунску посластицу. Рецепт за печену бундеву је више него једноставан.
Састојци:
Бундева (цијела или дио, зависно од броја особа које планирате за оброк)
Припрема:
Бундеву очистите влажном крпом, да са коре скинете све нечистоће.
Исјеците је на комаде средње величине и поредајте у плех тако да комади стоје на дијелу са кором.
Пецита на 200 степени пола сата, па смањите на 150. Наставите да печете још око сат времена, да се ухвати златасти слој на бундеви.
Уколико бундева коју сте испекли није довољно слатка, можете по њој додати мало меда.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu